FOTO: expresstabloid

U petak počinje snimanje dugoočekivane igrane serije “Kamiondžije”. Serijal od dvadeset epizoda biće sniman na Ubu i u okolini. Od reditelja Filipa Čolovića se saznaje da je sve spremno i da se u niskom startu očekuje početak snimanja. Premijerno emitovanje je planirano u drugoj polovini decembra ove godine, na RTS 1.

– Zbog velikih očekivanja ljudi, važno je napomenuti da ovo nije ni rimejk starih “Kamiondžija” a ni nastavak te serije. U pitanju je nešto treće. Gordan Mihić, tvorac “Kamiondžija”, napisao je ove tekstove kao omaž staroj seriji, ali su i likovi i situacije drugačije. Nažalost, on više nije sa nama, a sigurno bi umio da bolje objasni do koje mjere je njegov prethodni rad uticao na stvaranje ove serije, a sigurno jeste, jer njegovi tekstovi nose naslov “Kamiondžije 3”. Ipak, ponavljam, ovo nije rimejk starih “Kamiondžija”, nema ni Paje, ni Jareta. Uostalom, ta dva glumca (Pavle Vuisić i Miodrag Petrović Čkalja) su na tako izuzetan i upečatljiv način oživjeli te likove, da bi bilo besmisleno da ih igraju drugi glumci. U našoj seriji pratimo dva potpuno nova lika, Baju i Žiću, njihov međusobni odnos i odnos prema svijetu, njihove ljubavi i životne probleme – priča za Blic reditelj Čolović.

Noseće uloge u seriji igraju Nenad Jezdić (Baja) i Tihomir Stanić (Žića), a pored njih igraju i: Nataša Marković, Branislav Zeremski, Paulina Manov, Danina Jeftić, Iva Ilinčić, Nebojša Ilić, Bojan Dimitrijević, Marko Gvero…

– Nabrojani glumci tumače likove koji će se pojavljivati kroz više epizoda, a kroz samu seriju proći će više od 150 glumaca – ističe on.

Scenario serije je napisao Gordan Mihić, a adaptaciju je uradio Željko Hubač.

– Mihić je svakako jedan od naših najvećih scenarista. U želji da mu na neki način odamo priznanje, želio sam da kafane u našoj seriji nose nazive njegovih poznatih djela. Mihić je nekako kroz svoje tekstove i filmove utkan u sve nas. Ovo ne govorim bez razloga. Bilo je veoma teško Željku Hubaču da adaptira Mihićeve tekstove, a to je bilo neophodno zbog mjesta na kome snimamo, objekata i nekih mojih rediteljskih želja. Međutim, ono što je najvažnije, likovi, atmosfera i zapleti su Mihićevi. Uz primjesu onog crnog talasa, koji je on uvijek gajio u svojim tekstovima – naglašava Čolović.

Otkriva šta je bilo najteže u realizaciji ovog televizijskog projekta.

– Rekao bih da su dvije stvari teške. Prvo, kako opravdati naslov ove serije? “Kamiondžije” imaju ne samo svoju publiku, već fanove koji ne žele ni da čuju za nešto novo ili drugačije. Na nama je da ih ubjedimo da ne želimo da se takmičimo sa starom serijom, već da snimamo nešto potpuno drugačije. Novi ljudi, nova zemlja, novo okruženje, mada… možda su neki problemi stari. Druga stvar se tiče samog snimanja. Snimamo uglavnom eksterijere, u pokretu smo, sve vrijeme smo na terenu (provešćemo gotovo četiri mjeseca na Ubu), veliki broj glumaca, objekata, statista… – ističe Filip Čolović.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )