FOTO: InfoBijeljina

U Andrićgradu danas će biti otvoren 4. Sajam knjiga na kojem će do nedjelje, 7. jula, biti promovisani izdavači obrazovne, školske i stručne literature, te izdanja u oblasti religije i teologije iz Republike Srpske, Srbije i inostranstva.

Organizator Sajma je Andrićgrad u saradnji sa Andrićevim institutom i Beogradskim sajmom knjiga, a ove godine posebno će biti predstavljena književnost zemlje gosta - Francuske. 

Sajam će večeras u 19.00 časova svečano otvoriti francuski pisac Jozef Pontis, zamjenik generalnog direktora Beogradskog sajma Gorica Škipina i direktor Andrićevog instituta i idejni tvorac Andrićgrada Emir Kusturica, objavljeno je na sajtu Andrićevog instituta. 

U 20.30 časova biće promovisana knjiga Jozefa Pontisa "Na liniji", a osim autora na promociji će govoriti Želidrag Nikčević i Milan Ružić. 

Za sutra u 14.00 časova predviđeno je predstavljanje izdavačke djelatnosti 
Instituta za srpsku kulturu /Priština/Leposavić/, a u 19.00 časova biće predstavljena knjiga Mila Lompara "Crnjanski: Biografija jednog osećanja" i održano predavanje o temi "Srpski modernisti". 

U četvrtak, 4. jula, u 18.00 časova predviđeno je predstavljanje univerzitetskog udžbenika "Regionalna geografija BiH" Gorana Mutabdžije i zbirke poezije Danijele Mrde "Noćni razgovori". 

Od 19.00 časova predviđena je promocija antologije poezije "Mi znamo sudbu", profesora Filološkog fakulteta u Banjaluci Ranka Popovića, a za 20.30 časova zakazana je promocija knjige "Zanatski dom", autora Đorđa Sladoja. 

U petak, 5. jula, od 18.00 časova biće održana promocija romana "Zna li ko engleski" Dragana Tepavčevića, a u 19.00 časova promocija knjige putopisa "Ruski krst" Zorana Šaponjića, nakon čega će od 20.30 biti promovisana knjiga "Venac za oca" Vesne Kapor. 

U subotu, 6. jula, od 18.00 časova biće održana promocija izdanja Andrićevog instituta na kojoj će učestvovati profesor Filološkog fakulteta u Beogradu Miloš Kovačević, rukovodilac Odjeljenja za književnost Andrićevog instituta Aleksandra Vraneš i direktor Arhiva Srbije Miroslav Perišić. 

Istog dana u 19.00 časova biće promovisana knjiga "Istraga predaka" Ivana Negrišorca, a u 20.30 knjiga "Alojzije Stepinac", autora LJubodraga Dimića i Nikole Žutića. 

U nedjelju, 7. jula, Sajam će u 19.00 časova na Trgu Nikole Tesle zatvoriti proslavljeni srpski pisac i akademik Goran Petrović, dobitnik "Velike nagrade Ivo Andrić". 

Sve promocije knjiga biće održane u Andrićevom institutu. 

Sajam će biti otvoren radnim danima od 10.00 do 13.00 časova i od 17.00 do 22.00 časa, a vikendom od 10.00 do 22.00 časa.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )