FOTO: null

Nakon nešto više od mjesec dana pauze, nastavlja se takmičenje u Premijer ligi BiH. Djevojke Radnika igraju u Banjaluci protiv domaće ekipe Banjaluka volej, dok muškarci dočekuju sarajevsku Bosnu. I jedni i drugi su imali velikih poteškoća u pripremi za o

Muška ekipa se nakon 11 odigranih utakmica nalazi na trećoj poziciji. Pokazala je da ima potencijal da dođe do rezultata koji Radnik nije nikada ostvario, a to je plasman u finale plej ofa prvenstva. Zbog toga je i plan bio da se sa treninzima krene već 3. januara, kako bi ekipa spremno dočekala utakmicu protiv Bosne, 21. januara. Zbog zauzetosti gradske dvorane u Račanskoj ulici u kojoj inače Radnik igra svoje mečeve, dogovoreni su termini u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“. Međutim zbog problema sa grijanjem odrađena su samo dva treninga sa loptom, jer je postojala mogućnost da se igrači razbole u uslovima sličnim ledenim dvoranama u kojima se igra hokej. Od tada pa sve do 16. januara treninzi su se odvijali samo u teretani, osim kada je jednom prilikom trening sa loptom odrađen u sali sportskog centra Bijeljina Plus.

Treća sportska dvorana koja ispunjava uslove za treninge odbojkaša – Osnovna škola Knez Ivo od Semberije je do daljnjeg zauzeta. U njoj od avgusta 2016. godine treniraju košarkaški klub Feniks i odbojkaški klub Libero, i nijednoj drugoj ekipi rukovodstvo škole ne dozvoljava ulazak do kraja ove školske godine.

Ni to nije sve! Do današnjeg dana bilo je upitno i da li će grijanje u dvorani Gimnazije biti osposobljeno do subote, kada se igra utakmica XII kola Premijer lige, ali smo dobili uvjeravanja da će sala biti topla, što je jedno od pozitivnih vijesti za naš klub u mjesecu januaru. Dakle utakmica će biti organizovana, ukoliko vremenski uslovi to dozvole, i odigrana u subotu 21.01. sa početkom u 16:00 časova.

Koliko ekipa može biti spremna za ovaj susret, s obzirom da će do početka meča sa loptom odraditi samo 7 treninga (ukoliko u međuvremenu ne bude novih problema) ? To je već pitanje koje postavljaju samo oni koji ovaj sport prate i vole, i koji su uključeni u rad kluba. Sreća pa na utakmice ni ne dolazi veliki broj gledalaca, pa ni eventualnu lošu igru neće vidjeti puno naših sugrađana, dok će većina od ove nekolicine koji prate dešavanja, da likuju, po dobrom starom srpskom običaju! Kažu, uslovi su takvi kakvi su i ne može se tu ništa promjeniti. Organizacijom Balkanskog kupa klubova u 2015. i 2016. godini, te balkanskog šampionata za juniorke 2016. godine, pokazali smo da se uz dobru organizaciju i mnogo rada i truda i te kako može dosta toga promijeniti. Samo je potrebna volja i rad za neki viši cilj, za napredovanje u onome čime se bavite i ono što volite. Upravo se iz tog razloga i mi nadamo da će na kraju sezone sva ova patnja doći na naplatu rezultatom koji svi priželjkujemo. Koji je to rezultat, ostavićemo to za nas koji vrijedno radimo i treniramo, jer je nama veoma bitno. Da je nekome stalo do bilo kakvog rezultata, drugačije bi se odnosio prema svim problemima, odnosno možda i ne bi bilo gore navedenih stvari koje na svakom koraku sputavaju naš klub u razvoju i daljem unapređenju. Kako klub uspijeva da preživi ni sami ne znamo. Ono što znamo jeste da je više od 30 odsto predviđenog novca za Odbojkaški klub Radnik iz gradskog budžeta neisplaćeno.

Igrači Vas pozivaju na meč XII kola i obećavaju da će dati maksimum kako bi savladali narednog protivnika, Bosnu iz Sarajeva. Na utakmici će debitovati pojačanje na poziciji libera, Anto Oršolić, koji je posljednjeg dana prelaznog roka stigao iz Domaljevca.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )