FOTO: null

Odbojkaška Premijer liga BiH ulazi u završnicu. Ostalo je da se odigraju mečevi koji će donijeti odgovor na pitanje da li iko može ugroziti ekipu Mladosti iz Brčkog, neprikosnovene šampione BiH tri posljednje godine.

Poznavaoci prilika kažu da će titula teško otići iz Brčkog, ali da jedini koji imaju realne šanse da preotmu pehar, jesu Kakanj i Radnik iz Bijeljine. Semberci vrijedno treniraju i spremaju se za izazov zvani plej of.

- Baš dobro treniramo posljednjih sedmica. Prethodni vikend nismo imali utakmicu jer se igrala završnica Kupa BiH, a pauzu smo iskoristili da odigramo pripremni meč protiv Sprataka u Ljigu. Iako je rezultat bio u drugom planu, savladali smo naše sportske prijatelje i članove Superlige Srbije sa 3:1, što pokazuje da smo na dobrom putu. To je dobar uvod u ono što nas očekuje već u subotu, a to je početak plej ofa i prva utakmica četvrtine finala protiv Jedinstva u Brčkom. S obzirom da smo u ligi oba puta savladali nadam se da ćemo i ovoga puta izaći kao pobjednici, jer smatram da smo kvalitetnija ekipa, kaže za InfoBijeljina Miodrag Marinković korektor Bijeljinaca.

- Ligaški dio takmičenja Premijer lige BiH završili smo na trećem mjestu, odmah iza Mladosti iz Brčkog i Kaknja. To nam je donekle i bio cilj, i možemo biti zadovoljni kako smo odigrali prethodnih 18 utakmica. Ono čime nisam zadovoljan jesu "kiksevi" protiv ekipa koje objektivno nisu bolje od nas, a tu mislim na poraze od Gradine i Domaljevca kod kuće, kao i izgubljene bodove u Foči od Maglića, i u Domaljevcu. Ukupno smo zabilježili 13 pobjeda i 5 poraza. Treba istaći da smo u toku sezone imali dosta problema sa sastavom ekipe zbog povreda, ali nadam se da je to sada iza nas. Posljednjih nekoliko dana maksimalno smo fokusirani na treninge i početak plej ofa, gdje se u četvrtini finala sastajemo sa Jedinstvom iz Brčkog. Mi imamo svoj cilj, a prva prepreka na tom putu je ekipa Jedinstva iz Brčkog. Respektujemo ih, ali mi smo u ovoj sezoni pokazali da smo trenutno kvalitetnija ekipa od njih, i sve osim prolaza naše ekipa u polufinale bilo bi iznenađenje, smatra kapiten Radnika Vladimir Milićević.

Slično razmišlja i trener Darko Manojlović. 

- Intenzivno se spremamo za početak plej ofa, u kome nema puno prostora za greške. Prvu utakmicu igramo u Brčkom protiv Jedinstva. Momci su maksimalno ozbiljno shvatili obaveze i tako se i ponašaju na treningu. Radimo u dosta dobroj atmosferi, i što je najbitnije zaliječene su sve povrede koje su mučile nekoliko igrača. Očekujemo dobar rezultat u Brčkom i u revanšu u Bijeljini.

Odbojkaši Radnika u plej of kreću neznatno oslabljeni, jer ih je na kraju ligaškog dijela napustio Nenad Delić koji je otišao u Švedsku. U ovoj polusezoni jači su za Antu Oršolića, koji je došao iz Domaljevca, i koji se sjajno uklopio u ekipu za veoma kratko vrijeme. U radu sa seniorskom ekipom, treneru Darku Manojloviću asistira pomoćni trener Miodrag Milićević, a stručne savjete daje Milan Đuričić, koji povremeno dolazi u Bijeljinu i prisustvuje treninzima.  

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )