FOTO: null

Pariz - Tačno 107 dana prošlo je od finala Lige šampiona, u kojem je Real Madrid savladao gradskog rivala Atletiko, pa do novih mečeva u grupnoj fazi ovog takmičenja.

Već prve večeri na programu je jedan od derbija koji, doduše, ne spada u red onih najvećih, jer PSŽ i Arsenal ne spadaju u grupu najužih favorita za evropsku krunu. Ipak, oba kluba, pogotovo "sveci" imaju velike ambicije, jer žele konačno da prebrode četvrtfinale u kojem su zaustavljani posljednje četiri sezone. Loran Blan nije mogao da napravi korak naprijed, pa su Parižani odlučili da palicu prepuste specijalisti za Ligu Evrope Unaju Emeriju, koji je sa Seviljom tri puta išao do kraja u ovom takmičenju. U Parizu više ništa neće biti isto, jer je klub napustio Zlatan Ibrahimović. To je pokazao i start u Ligi 1, jer "sveci" već imaju dva kiksa u četiri kola.

- Došao sam u Pariz kako bismo zajedno unaprijedili neke stvari. To je veliki izazov i znam da neće biti nimalo lako. Prvi meč je uvijek težak, a pogotovo kada igrate protiv Arsenala - rekao je Emeri.

Za razliku od španskog stručnjaka, Venger ima mnogo više iskustva u Ligi šampiona. Arsenal je 19. put zaredom učesnik, ali nikada do sada nije otišao do samog kraja. Najbliže je bio sad već davne 2006. godine kada su Samjuel Eto i Žulijano Beleti rastužili "tobdžije". Od tada pa do danas Arsenal je odigrao samo jedno polufinale pa su i oni najvjerniji navijači izgubili svaku nadu u titulu. Venger je ovog ljeta bio poprilično aktivan na tržištu i za više od 100 miliona evra doveo Granita Džaku, Škodrana Mustafija i Lukasa Pereza, vjerujući da su oni kockice koje su nedostajale u mozaiku.

- Polako se uklapaju i biće sve bolji, možda već u Parizu pokažu koliko vrijede. Puni smo optimizma i nadam se pozitivnom rezultatu - izjavio je Venger.

Vicešampion Atletiko Madrid igraće protiv PSV-a u reprizi prošlogodišnje osmine finala, dok će jedan od glavnih kandidata za titulu Barselona dočekati Seltik i pokušati da se iskupi za poraz protiv Alavesa u prošloj rundi Primere. Iako je slavio u mančesterskom derbiju, Pep Gvardiola nije previše zadovoljan načinom igre Sitija, koji dočekuje Borusiju iz Menhengladbaha.

- Ovako kako sada igramo nećemo biti konkurentni u Evropi. Ako me pitate da li smo spremni za Evropu - nismo! Stvaramo šanse, ali u napadu moramo bolje. Imamo mali problem sa posljednjim dodavanjem. To mora da se popravi, kao i kontranapadi. Ipak, tek smo dva mjeseca zajedno, tako da imamo vremena da zaigramo bolje - rekao je Gvardiola.

Parovi

Grupa A: PSŽ - Arsenal, Bazel - Ludogorec. Grupa B: Benfika - Bešiktaš, Dinamo K. - Napoli. Grupa C: Mančester s. - Borusija M, Barselona - Seltik. Grupa D: Bajern - Rostov, PSV - Atletiko M. Svi mečevi počinju u 20.45 časova.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )