FOTO: InfoBijeljina

U svim osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj, osim u Trebinju, LJubinju, Višegradu i na Sokocu, nastava u drugom polugodištu počeće danas u školskim klupama i u skladu sa važećim preporukama i uputstvima Instituta za javno zdravstvo.

U ove četiri opštine održavaće se onlajn nastava zbog nepovoljne epidemiološke situacije na tim područijima.
 
Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske dalo je saglasnost za organizovanje nastave na daljinu osnovnim i srednjim školama na području Trebinja u periodu od 24. do 28. januara, te školama na području opštine Sokolac od 24. januara do 6. februara.
 
Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić navela je ranije da će, ukoliko bude zahtjeva od štabova na lokalnom nivou da nastavu treba obustaviti na određeno vrijeme, odnosno da se ona izvodi na daljinu, to biti i učinjeno.
 
"Prepustili smo to lokalnim zajednicama, jer ne možemo generalizovati da je u cijeloj Srpskoj ista situacija", dodala je Trivićeva.
 
Ona je podsjetila da će se u organizaciji nastave postupati u skladu sa preporukama lokalnih zajednica i njihovih zdravstvenih službi.
 
Trivićeva je pozvala učenike, nastavno osoblje i sve koji su uključeni u proces nastave u osnovnim i srednjim školama da se pridržavaju epidemioloških mjera.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )