FOTO: null

Za pola mjeseca, od kada je počela sezona grijanja u Bijeljini, nema kvarova, niti pritužbi građana, jer je prethodno urađen remont postrojenja, a u Toplani je počela i rekonstrukcija dijela magistralnog toplovoda u Ulici majora Dragutina Gavrilovića, reč

Vršilac dužnosti direktora Toplane Mladen Krasavac rekao je da je iz gradskog budžeta za ovu namjenu izdvojeno 200.000 KM. 

"Ovaj magistralni toplovod je star više od 40 godina i bio je uzrok čestih kvarova i zastoja u toku proteklih sezona grijanja, a sa završetkom tog dijela toplovoda može se očekivati da Toplana postane još sigurniji i pouzdaniji isporučilac toplotne energije", kaže Krasavac. 

Kada je riječ o nabavci energenta, dobavljač je odabran i počeo je da isporučuje ugalj, a u narednom periodu to će biti sukcesivan posao, po potrebi. 

Krasavac napominje da su tehničke ekipe Toplane spremne da reaguju ukoliko se pojave kvarovi, kojih za sada nema. 

Prema njegovim riječima, potraživanja od korisnika su oko 166.000 KM, od kojih su najveća od fizičkih lica, koja duguju 116.000 KM, dok pravna lica duguju 48.000 KM. 

"Kada je riječ o pravnim licima, Ministarstvo unutrašnjih poslova je izmirilo sva svoja dugovanja, a Osnovna škola `Sveti Sava` izmirila je jedan dio i ostalo joj je još 15.500 KM", naveo je Krasavac. 

Krasavac je podsjetio da se cijena grijanja nije mijenjala od 2011. godine. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )