FOTO: null

Federalno ministarstvo raseljenih lica i izbjeglica počelo je danas dodjelu junadi i visokosteonih junica na prostoru opština Bijeljina, Ugljevik i Zvornik, radi podrške povratnicima i njihovom samozapošljavanju.

Osim ovih opština, u program "Izgradnja i opremanje farmi brojlera, te dodjela junadi za tov i visokosteonih junica" uključeni su i povratnici u Vukosavlje, Modriču, Han-Pijesak, Sokolac, Lopare, Osmake, Teslić, Prnjavor, Prijedor, Doboj, Foču, Šipovo, Kotor Varoš, Novi Grad, Kostajnicu, Šamac, Brod, Šekoviće, Vlasenicu, Miliće, Srebrenicu, Bratunac, Višegrad, Rogaticu, Gacko, Nevesinje i Berkoviće. 

U prvoj fazi ovog programa za ovu godinu planirana je podrška za ukupno 84 projekta, pri čemu će 51 korisnik dobiti junad za tov, a 33 visokosteone junice. 

Ukupna vrijednost ulaganja u realizaciju Programa je 1.664.502 KM, a lično učešće korisnika je 30 odsto.

Realizacija Programa počela je svega 10 dana nakon potpisivanja ugovora s korisnicima, saopšteno je iz Federalnog ministarstva raseljenih lica i izbjeglica.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )