FOTO: null

UGLJEVIK - Nastupom najmlađeg ansambla Kulturno-umjetničkog društva /KUD/ "Rudar" iz Ugljevika počeo je Osmi međunarodni festival folklora u ovom gradu.

Predsjednik KUD-a "Rudar" Milan Lazić rekao je da će tokom tri festivalska dana, osim domaćina "Rudara", na manifestaciji nastupati ansambli iz Grčke, Ukrajine, Srbije, Crne Gore. 

"Festival je okupio 14 ansambala sa oko 450 učesnika. Naši ansambli su nastupima širom Evrope pokazali tradiciju, kulturu, običaje iz Ugljevika i cijele Republike Srpske, a organizacijom festivala Ugljevičani imaju priliku da vide kulturu, tradiciju evropskih naroda", rekao je Lazić novinarima sinoć pred otvaranje manifestacije. 

Generalni pokrovitelj kulturno-umjetničke manifestacije je opština Ugljevik. 

Predsjednik Skupštine opštine Đoko Simić istakao je da je ovaj festival postao tradicija, te da su Ugljevičani ponosni na "Rudar" i srećni jer mogu da ugoste ansamble iz drugih država. 

Za večeras u 19.30 časova ugljevičkoj publici će se tradicionalnim igrama predstaviti KUD "Piva" iz Plužina /Crna Gora/, ansambl "Ivan Senjuk" iz Ukrajine, ansambl "Politistikos Sylogos Elaiona" iz Grčke i domaćin KUD "Rudar". 

Tokom sutrašnje završne večeri od 18.30 časova predviđen je defile učesnika i obraćanje načelnika opštine Ugljevik Vasilija Perića, te Gala koncert učesnika.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )