FOTO: null

Suzbijanje komaraca u Bijeljini počelo je iz naselja Vršani i Novi uz rijeku Savu gdje je njihova brojnost ove godine najveća, rekao je Srni zamjenik direktora preduzeća "Eko zaštita" Čedomir Marković.

Prema njegovim riječima, monitoring brojnosti odraslih komaraca je pokazao da se na ovom području nalazi između 160 i 180 komaraca u toku 12 časova. 

Marković kaže da brojnost komaraca ove godine u Semberiji ne odstupa značajno od ranijih godina. 

On ističe da se larvicidno uništavanje komaraca obavlja svakodnevno, bez obzira na vremenske prilike, a da je za suzbijanje odraslih jedinki postupkom toplog i hladnog zamagljivanja sa zemlje neophodno lijepo vrijeme bez vjetra i kiše. 

Suzbijanje komaraca u Bijeljini počelo je sinoć i do kraja mjeseca obuhvatiće sve 64 mjesne zajednice po rasporedu koji je objavljen, uz obavještenje pčelarima kako da zaštite pčele. 

Zamagljivanje sa zemlje obavlja se u periodu od 18.00 do 23.30 časova. 

U urbanom dijelu grada suzbijanje komaraca najavljeno je za kraj jula ili početak avgusta, u zavisnosti od vremenskih prilika.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )