FOTO: null

Treći pješadijski Republika Srpska puk Oružanih snaga Bosne i Hercegovine postrojen je danas u Banjaluci gdje je počelo obilježavanje Dana Republike Srpske.

Pripadnici ovog puka, njih 40, kao i Vojni orkestar Oružanih snaga su postrojeni ispred mjesta na kojem zvaničnici Republike Srpske polažu vijence palim borcima Republike Srpske.

Vijence će položiti predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i ostali zvaničnici Republike Srpske.

Čubrilović, Ivanić, kao i brojne delegacije u 11.00 časova položiće vijence na spomenik palim borcima NOR-a na banjalučkom Trgu palih boraca. 

U 12.00 časova biće položeni vijenci na Spomen-kosturnicu na Gradskom groblju, kao i cvijeće na grobnicu dvanaest banjalučkih beba. 

Među brojnim delegacijama koje će položiti vijenac na Spomen-kosturnici na banjalučkom Gradskom groblju biće i delegacija Narodne skupštine Srpske, koju će činiti poslanici Dragoljub Davidović, Davor Šešić, Nedeljko Milaković i Zorka Andrić. 

Delegacija kabineta predsjednika Republike će u 12.00 časova položiti cvijeće na Spomenik banjalučkim bebama na platou ispred Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske. 

Predsjednik Dodik uručiće odlikovanja u 13.00 časova u Palati Republike, a za 14.00 časova zakazana je sjednica Senata Republike Srpske koja će biti održana, takođe, u Palati Republike, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske. 

Uručivanju odlikovanja i sjednici Senata prisustvovaće i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i predsjednik Vlade Željka Cvijanović. 

U Modriči će delegacija Republike Srpske u 12.00 časova položiti vijenac na spomen-obilježje nekadašnjem predsjedniku Srpske Milanu Jeliću.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )