FOTO: null

U Banjaluci je u toku Izborna skupština Srpske demokratske stranke (SDS) na kojoj bi trebali da budu izabrani novi stranački organi, predsjednik i glavni odbor te usvojena deklaracija o sveobuhvatnoj obnovi u svim segmentima društva u RS-u.

Za razliku od deklaracije SNSD-a, Skupština SDS-a će u svom stranačkom dokumentu posebno naglasiti bezuslovnu privrženost Dejtonskom sporazumu i položaju RS-a, koji omogućava njeno nesmetano funkcionisanje i razvoj u dejtonskoj BiH. 

SDS traži sređivanje stanja u RS i raščišćavanje s političkim zaštitnicima organizovanog kriminala i korupcije, a u deklaraciji će, između ostalog, biti naglašena i neophodnost saradnje sa zemljama u regionu. 

Kako sada stvari stoje, očekuje se da Mladen Bosić osvoji većinu od 449 delegata koji bi trebali prisustvovati Izbornoj skupštini SDS-a.

Njegov protivkandidat je Mićo Mićić.

Izborna skupština SDS-a usvojila je izmjene Statuta stranke, kojim je između ostalog, predviđeno ukidanje mjesta zamjenika predsjednika.


Prijedlog za promjenu statuta stranke koji je uputila Bijeljina:

ZA:                171

PROTIV:       239

UZDRZANO:   25

Prijedlog za promjenu statuta koje je predlozilo aktuelno predsjednistvo:

ZA:                261

PROTIV:       119

UZDRZANO:   21


Glasanje za programski dokument stranke izglasan je jednoglasno.

Sjednica je nastavljena daljom diskusijom prijavljenih delegata.Nakon govora Mice Micica kao jednog od kandidata,prisutnima se obratio i aktuelni predsjednik stranke Mladen Bosic.

U toku je glasanje za novog predsjednika SDS-a,a zvanicni rezultati glasanja ocekuju se oko 17:00.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )