FOTO: null

Sinoć je, na Slobomir P Univerzitetu, koncertom poznatog pijaniste Nevena Šobajića, počelo četvrto Međunarodno muzičko takmičenje pijanista.

Ovogodišnje takmičenje održaće se od 14. do 17. maja 2015. godine i okupiće oko 300 učesnika (260 anambala), iz 70 muzičke škole i 6 akademija umjetnosti, iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Slovačke i Mađarske, a svi oni će se takmičiti u disciplinama klavir solo i klavirski duo.

Učesnici su, prema godištu rođenja ili godinama studija, podijeljeni u sedam kategorija koje će u četiri takmičarska dana ocjenjivati žiri sastavljen od najuglednijih pedagoga i pijanista.

Osim takmičenja, svi učesnici će imati priliku da prisustvuju stručnim predavanjima i seminarima koje će držati kompetentni profesori.

Danas će se takmičiti klavirska dua i biće održan koncert pobjednika Chopin Festa.

Svečano zatvaranje i podjela diploma će se održati u nedjelju, 17. maja, u 19 časova u biblioteci „Mira Pavlović“ u Slobomiru.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )