FOTO: null

Manifestacija “Višnjićevi dani” počela je večeras u Bijeljini podizanjem zastave i polaganjem vijenca na spomenik srpskom epskom velikanu Filipu Višnjiću ispred Narodne biblioteke koja nosi naziv po ovom pjesniku.

Nakon programa na platou ispred Biblioteke, 24. manifestaciju svečano je otvorio gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, koji je izrazio uvjerenje da su za naredne dane gradske ustanove kulture spremile kvalitetne programske sadržaje.

Manifestacija “Višnjićevi dani” stekla je status tradicionalnog kulturnog događaja na području Grada. Svojim dugogodišnjim održavanjem u velikoj mjeri definiše kulturni identitet Bijeljine. 

Projekat ima svoj program koji sadrži obavezne dijelove kao što su: svečana akademija, naučni skup, literarni konkurs, takmičenje u recitovanju i besjedništvu, kao i nove sadržaje sa savremenim temama i učesnicima koji doprinose da Manifestacija iz godine u godinu bude posjećenija i programski bogatija. 

Iz SPKD Prosvjeta posebno pozivaju sve građane da prisustvuju Svečanoj akademiji 3.11. u 19.00 časova u Velikoj sali Centra za kulturu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )