FOTO: null

Prvom sjednicom Organizacionog odbora za obilježavanje gradske slave Sveta Petka Paraskeva započele su pripreme za slavske svečanosti u čast zaštitnice grada Ugljevika.

Predsjednik Organizacionog odbora i ovogodišnji domaćin slave Sveta Petka, načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić, rekao je da su u pripremu programa uključene ustanove iz oblasti kulture, sporta i ostalih društvenih djelatnosti. 

– Trudićemo se da program bude raznolikog sadržaja i zanimljiv za različite generacije, naravno u skladu sa povodom i u duhu pravoslavlja, objasnio je Perić.

Program sastavljen od brojnih kulturnih i sportskih događaja počeće 21. oktobra koncertom Muzičke škole „Kornelije Stanković“, i trajaće sve do 27. oktobra, kada će tradicionalnom litijom i lomljenjem slavskog kolača biti obilježena Sveta Petka Paraskeva – slava opštine Ugljevik.

Ugljevik će tokom slavskih svečanosti biti domaćin brojnim gostima iz zemlje i inostranstva, među kojima će biti i muzička škola iz Praga i folklorni anasmbl iz Slovenije  koji će nastupati na devetoj Dječijoj smotri folklornog stvaralaštva.

Na svečanoj sjednici Skupštine opštine zakazanoj za 26. oktobar, biće uručena priznanja iz oblasti društvenih djelatnosti, sporta, obrazovanja, nauke i kulture najzaslužnijim građanima Ugljevika.

Piše: Snežana Milošević

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )