FOTO: srpskainfo.com

Na području Sremske Rače počele su pripreme na površini od pet hektara za izgradnju autoputa Beograd – Sarajevo.

Trenutno je uposleno 35 radnika iz Turske, a u toku je postavljanje montažnih kućica za graditelje firme Tasyapi, kao i priprema terena, pišu Večernje novosti.

Na ovom dijelu, gdje Sremska Mitrovica graniči sa BiH gradiće se 23 kilometra puta sa dvije petlje, most preko rijeka Bosut i Sava. Cijeli posao je procijenjen na 250 miliona evra.

Radovi na dionici autoputa od Sremske Rače do Kuzmina u dužini od 17 kilometara, ozvaničiće početak izgradnje jednog od najvećih infrastrukturnih projekata od izuzetnog značaja.
– Ovdje će biti izgrađeno više desetina objekata gdje će biti smješteno do 1.000 radnika. Pored kampa biće izgrađen i restoran za ishranu radnika, ali i asfaltne i betonske baze – kazao je Miroslav Jokić, načelnk Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu Grada Sremska Mitrovica.

Na putu prema BiH, kroz naseljena mjesta Kuzmin, Bosut i Sremsku Raču, dnevno prođe nekoliko hiljada vozila.

– Poslije izgradnje ovog autoputa i novog mosta, nećemo više prelaziti granicu prilikom odlaska u Sremsku Mitrovicu ili Bosut – kazao je Radivoje Golubović, predsjednik Saveta MZ Sremska Rača.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )