FOTO: Glas Srpske

Predaja dokumenata na fakultetima oba javna univerziteta u Republici Srpskoj u drugom upisnom roku počela je juče, a svršenim srednjoškolcima na raspolaganju je 2.090 mjesta, od čega petina na budžetu. Na 17 organizacionih jedinica Univerziteta u Banjaluci svršenim srednjoškolcima na raspolaganju su 883 mjesta.

"Planiran je upis 125 studenata na budžet, te 565 na sufinansiranje, dok 33 kandidata mogu da se upišu na samofinansiranje. Osim toga, ima mjesta i za 133 studenta sa statusom strani državljani te 47 slobodnih mjesta za vanredne studente"naveli su na Univerzitetu u Banjaluci i dodali da je najviše slobodnih mjesta, čak 93, ostalo na Filološkom fakultetu.

Univerzitet u Istočnom Sarajevu svršenim srednjoškolcima nudi 1.207 indeksa, od čega 333 na budžetu. Najviše slobodnih mjesta nakon prvog upisnog roka, čak 359, ima na Filozofskom fakultetu na Palama. Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Stevo Pašalić kaže da se uvijek planira oko 30 odsto mjesta više u odnosu na realno stanje."Prema dosadašnjim iskustvima, realno je očekivati da se u drugom krugu upiše još oko 300 studenata, što je s onih 1.000 iz prvog roka na nivou prošlogodišnjeg broja" rekao je Pašalić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )