FOTO: InfoBijeljina.com

Danas su počeli radovi na rekonstrukciji krova Sportske dvorane u Račanskoj ulici i kako se očekuje biće završeni za desetak dana potvrđeno je za InfoBijeljina u Direkciji za izgradnju i razvoj grada.

Iako je početak radova najavljivan još jesenas, a materijal za rekonstrukciju krova kako saznajemo stigao u decembru radovi su počeli tek danas, ali su ubrzo prekinuti zbog kiše.

Trebalo bi da budu nastavljeni sutra, a sve dok se bude radilo na rekonstrukciji u sali, kako nezvanično saznajemo, neće biti časova fizičkog vaspitanja za učenike srednjih škola, dok će sportski klubovi održavati treninge.

"Očekujemo da će radovi biti završeni u narednih desetak dana, a što se tiče promjene parketa po navodima iz Gradske uprave, očekujemo i to ove godine, vjerovatno tokom ljetnog raspusta i mislimo da će sredstva biti dovoljna", kaže za InfoBijeljina direktor Direkcije Mladen Petrović.

Odgovarajući na pitanje InfoBijeljina ima li konkretnih naznaka o više puta najavljivanoj izgradnji gradske dvorane, Petrović kaže da se privode kraju intenzivni razgovori Gradske uprave Bijeljina i Vlade Republike Srpske oko dobijanja potrebnog prostora u gradu za tu namjenu. 

"Planirana je izgradnja multifunkcionalne dvorane sa kapacitetom tri do četiri hiljade mjesta. S obzirom da se radi o kapitalnom projektu, očekujemo da će Gradska uprava i resorno ministarstvo naci načina da finansiraju taj projekat", kaže Petrović.

On navodi da u Direkciji očekuju da će im biti povjerena izrada projektne dokumentacije i to odmah po određivanju lokacije.

Podsjećamo, iz gradskog budžeta će na osnovu kreditnog zaduženja za sportske objekte odnosno rekonstrukciju Sokolskog doma i objekta sportske sale u Račanskoj biti izdvojeno 150.000 KM. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )