FOTO: null

Preduzeće „Elektro-Bijeljina“ počelo je izgradnju trafo-stanice „Međaši šest“, vrijedne 50.000 KM, čime će snabdijevanje kupaca u ovom bijeljinskom naselju biti rasterećeno, rečeno je Srni u ovom preduzeću.

"U Međašima imamo oko 400 kupaca električne energije i oni se snabdijevaju sa pet postojećih trafo-stanica. Usljed velike preopterećenosti sistema u pojedinim dijelovima sela i udaljenosti kupaca, jedan broj njih ima problema sa naponskim prilikama", rekao je portparol ovog preduzeća Slobodan Đalamić. 

Đalamić je naveo da će na ovu trafo-stanicu biti prebačeno 40 kupaca sa postojeće trafo-stanice "Međaši jedan". 

"Radimo i priključni dalekovod u dužini od oko 900 metara sa samonosivim kablovskim snopom i 25 armirano-betonskih stubova", naveo je Đalamić. 

Vrijednost investicije izgradnje trafo-stanice je 50.000 KM, a izvođač radova je "Elektro-Bijeljina". Rok za završetak projekta je kraj ovog mjeseca. 

Iz "Elektro-Bijeljine" najavljuju i skori početak realizacije projekta izgradnje 10-kilovoltne veze od trafo-stanice "Balatun Meterizi" do trafo-stanice "Trnjaci šest", čime će ovo područje biti u potpunosti osavremenjeno i u skladu sa visokim standardima u snabdijevanju električnom energijom. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )