FOTO: realno55.com

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić posjetio je danas gradilište u mjesnoj zajednici Novo Naselje gdje je počela izgradnja šest stanova za socijalno ugrožene romske porodice bez imovine.

Iz Gradske uprave navode da je vrijednost projekta 484.000 KM, a finansiraju ga "Karitas" Švajcarske sa 252.000 KM, Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH sa 100.000 KM i grad Bijeljina sa 130.000 KM namijenjenih za obezbjeđenje cjelokupne infrastrukture i zemljišta.

Mićić je naveo da je ovo jedan od tri objekta koji će biti građeni za romske porodice, sa ukupno 24 stana.

On je rekao da je lokacija izabrana zbog blizine preduzeća koje je osnovalo Udruženje građana za promociju i obrazovanje Roma "Otaharin" u kojem se zapošljavaju Romi.

"Jedina samo lokalna zajednica u BiH koja primjenjuje integrativan pristup u rješavanju problema socijalno najugroženijih Roma. Osim riješenog stambenog pitanja, korisnici stanova će imati mogućnost da radom u plastenicima obezbijede sebi i ekonomsku sigurnost", rekao je Mićić.

Uporedo sa izgradnjom stanova počeli su radovi i na proširenju vodovodne mreže prema ovom romskom naselju, a riječ je o 130 metara novog cjevovoda.

Budući korisnici stanova odabrani su posredstvom javnog poziva koji je raspisan prošle godine, a izvođač radova je preduzeće "Intereks" iz Tuzle.

Iz gradske Kancelarije za nacionalne manjine i dijasporu ističu da su obezbijeđena sredstva i za gradnju druge zgrade, a radovi će početi naredne godine.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )