FOTO: InfoBijeljina

Gradonačelnici Bijeljine i Brčkog, zajedno sa načelnicima Ugljevika, Lopara i federalnih opština Sapne i Teočaka, ozvaničili su danas početak radova na pristupnom putu od Priboja do lokacije "Busija" na Majevici, gdje će biti izgrađen sportsko-rekreativni centar.

Gradnju budućeg centra, kako je najavljeno, pomoći će gradovi i opštine koje gravitiraju lokaciji "Busije".

Investitor i inicijator ovog projekta je vlasnik bijeljinske firme "Mega drvo" Svetozar Ostojić, koji je rekao da danas počinje izgradnja pristupnog puta dužine šest kilometara, čija je vrijednost četiri miliona KM.

On očekuje da će Vlada Republike Srpske proglasiti "Busiju" projektom od opšteg interesa i to finansijski podržati.

Ostojić je najavio da će u prvoj fazi biti izgrađen restoran sa vidikovcem, zatim ski-staza, mala igrališta, manji restoran na ski-stazi, dva vještačka jezera, trim, biciklistička i motociklistička staza, te šetalište.

Prema njegovim riječima, druga faza predviđa hotelski sadržaj i vikend naselja.

"Ovi sadržaji će se prostirati na površini od 500 dunuma", kaže Ostojić.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić rekao je da je izgradnja "Busije" jedan od najznačajnijih projekata u ovoj majevičkoj opštini, za koji je opština izdvojila 100.000 KM.

"Očekujem da ćemo svi zajedno pomoći ovaj značajan projekat za opštinu Lopare. Ovaj projekat će pomoći stanovništvu majevičke opštine jer će zaposliti ljude, a, takođe, će poljoprivredni proizvođači imati mogućnost da plasiraju svoje proizvode", rekao je Savić novinarima.

On je zahvalio na podršci ministru za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenki Golić, gradonačelnicima Bijeljine, Tuzle, Brčkog i Zvornika, te načelnicima Ugljevika i federalnih opština Teočak, Sapna i Čelić koji su prepoznali značaj ovog projekta za cijelu regiju.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je da je iz gradskog budžeta za projekat "Busija" obezbijeđeno 100.000 KM.

"Podržali smo ovu ideju koja je odlična i biće sigurno podržana sa svih strana", rekao je Mićić.

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić izrazio je zadovoljstvo jer i ova podmajevička opština učestvuje u ovom projektu.

On je najavio da će Skupština opštine Ugljevik donijeti odluku o dođeli novčanih sredstava u skladu sa mogućnostima budžeta.

Gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić rekao je da će i ova lokalna zajednica podržati ovaj projekat.

"Busija se nalazi na 40 kilometara od Brčkog i naši građani će pokazati interes za ovu lokaciju, a njena izgradnja će podsticati i turistički sadržaj Brčkog", rekao je Milić.

Lokacija budućeg turističkog kompleksa nalazi se na 840 metara nadmorske visine, između osam opština iz Republike Srpske i Federacije BiH.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )