FOTO: null

Poslije godina i godina čekanja, juče je konačno počela izgradnja pomoćnog terena Fudbalskog kluba Borac, koji će biti smješten iza sjeverne tribine Gradskog stadiona.

- Planirano je da njegova izgradnja traje između 45 i 60 dana, što će zavisiti od vremenskih uslova, ali najvažnije je da će njegove usluge sigurno početi da se koriste već od novembra. Pomoćni teren biće sa vještačkom travom standardnih dimenzija, a postoji mogućnost da uz njega bude izgrađen i još jedan manji, dječiji, koji bi takođe bio sa vještačkom travom. Najvažnije je da je izgradnja počela - naglasio je član Upravnog odbora Borca Darko Milunović.

Cjelokupna izgradnja koštaće 300.000 maraka.

- Novac je već obezbijeđen. Naime, Evropska kuća fudbala (UEFA) u ovaj projekat je uložila 180.000 maraka i ta sredstva će nam biti prebačena sa računa Fudbalskog saveza BiH. Ostatak iznosa daće Gradska uprava Banjaluke. Za ovu namjenu Banjaluka će izdvojiti 100.000 maraka, a preostalih 20.000 maraka biće uplaćeno od naših tranši, koje dobijamo od grada - nastavio je Milunović.

Cilj je da se već narednih mjeseci drastično poveća broj dječaka koji su polaznici omladinske škole "crveno-plavih".

- Sada u klubu trenira 100 dječaka, a želimo da već do proljeća taj broj poraste na 500. Računica je jasna - 500 dječaka po 40 maraka mjesečno obezbjeđivaće iznos od 20.000 maraka koji je dovoljan za kompletne plate Radnoj zajednici i trenerima u Omladinskoj školi Borca. Ukoliko u tome uspijemo, a siguran sam da hoćemo, znatno bismo rasteretili ostatak klupskog budžeta. Važno je da se napomene da će trenerski kadar koji će raditi sa igračima od šest do 18 godina biti baziran isključivo na trenerima koji posjeduju UEFA pro licencu i takvi treneri će biti zaduženi za vođenje najkvalitetnijih selekcija, a sa ostalim grupama će raditi treneri koji posjeduju najmanje UEFA A licencu - istakao je Milunović.

Povećanje broja djece u mlađim kategorijama donijelo bi višestruku korist.

- Tako bi bio stvoren preduslov da se iz kvantiteta izvuče kvalitet, koji bi u budućnosti mogao da doprinese da klub egzistira od prodaje stvorenih igrača. To bi sigurno umnogome pomoglo da Borac ponovo stane na svoje noge i vrati se na puteve stare slave - dodao je Milunović.

Jandrić

Novi sportski direktor Borca Oliver Jandrić istakao je da prioritet Banjalučana ostaje povratak u Premijer ligu BiH.

- Pokušaćemo da do zimske pauze osvojimo što više bodova, ali i da u međuvremenu uvidimo stvarnu vrijednost sadašnjeg igračkog kadra. Jasno je da se moramo dodatno pojačati, a možda novih igrača bude već i narednih dana - zagonetan je Jandrić.

Interesantno je napomenuti da sada tri važne karike u klubu pripadaju bivšim igračima Borca. Stojan Malbašić je direktor, Vlado Jagodić šef stručnog štaba, a Jandrić sportski direktor.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )