FOTO: null

Počelo je. I zvanično. Na ulicama pjesma, zastave i stranačka obilježija.

Druga najveća stranaka u Srpskoj kampanju je počela iz rodnog grada svog predsjednika.  Mladen Bosić u Brčkom je zalijepio prvi plakat  i od najbližih saradnika dobio prvi aplauz.

“Imamo mjesec dana kampanje u kojoj ćemo objasniti naše planove i šta ćemo raditi. Neću da kažem da se nadam da će biti fer kampanja jer ni jedna do sada nije bila”, rekao je Bosić.

U susjednoj Bijeljini gradom su paradirali aktivisti SDS-a i DNS-a.

Sa svojim pristalicama bio je i načelnik Mićo Mićić koji je krenuo u bitku za rekordni četvrti mandat. Dok je na trgu lijepio plakate, plato ispred skupštine u kojoj je izgubio većinu zauzele su se pristalice bijeljinskog DNS-a. Sa njima nije bilo najuže rukovodstvo stranke. Oni su u Banjaluci uživali u  promo spotovima.

“Želim pozvati sve političke stranke i subjekte u ovim izborima da koriste primjerenu retoriku i da im u sivm porukama bude istina jedna vodilja”, rekao je Marko Pavić, predsjednik DNS-a.

Banjalučki trg Krajine bio je tijesan da primi sve stranke.

Svakih pola sata smjenjivala se po jedna stranka. Svoju prvu izbornu bitku počela je Ujedinjena Srpska. Predsjedniku stranke Nenadu Stevandiću nije prvi put ali većina kandiata tek je krenula u politku.

“Ujedinjena Srpska je partija koja je trenutno okupila najveći broj maldih i stručnih ljudi koji su došli sa svjetskih univerziteta i kod nas koji traže svoju šansu. Pored toga nadamo se da ćemo učiniti mnogo na približavanju blokova”, kazao je Stevandić.

Sa Trga Krajine krenuli su i PDP-ovci.Glavna zvijezda male svečanosti  bio je ministar inostranih poslova BiH.

“Mjesecima smo se spremali , pripremali, napravili smo odličan program koji je ostvariv i realan i ono je što treba građanima Banjaluke i Republike Sprske”, kaže Branislav Borenović, predsjednik PDP-a.

Sa krajnjeg juga Srpske kampanju će ozvaničiti ujedinjeni Savez za pormjene. Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević večeras će biti domaćin liderima SDS-a, PDP-a i NDP-a.

Široku koalicju je okupio i njegov protivkanddat.

“Ovdje je šest koalicjionih partija koje će 2. oktobra odnijeti ubjedljivu pobjedu. Ovo je poziv na zajedništvo i na mir  te na ljudsko provođenje izborne kampanje”, kazao je Luka Petrović, kandidat SNSD-a za gradonačelnika Trebinja.

Da tako bude pozvala je i Centralna izborna komisija. Sankcionisaće tvrde svaki govor mržnje i kršenje izbornog zakona. Svim strankama u BiH je sitglo i upozorenje da se ne rasipaju jer sve  zajedno ne smiju potrošiti više od 28 miliona maraka.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )