FOTO: null

Direktori Domova zdravlja u Republici Srpskoj pobunili su se protiv ugovora koji su im dostavili Fond zdravstvenog osiguranja odnosno ministarstvo, a kojim im se oduzima prihod od participacije. Direktori su na sastanku u Laktašima odlučili da sve ugovore

Direktori domova zdravlja su odlučni i jednoglasni. Neće potpisati ugovore koje im je dostavio Fond zdravstvenog osiguranja a u kojem je predvidjeno da od sada participacije ulaze u redovnu tranšu koju Fond daje Domovima zdravlja. Ugovori su vraćeni na istu adresu sa koje su i došli - u Fond zdravstvenog osiguranja.

Direktori domova zdravlja upozoravaju da bi ukoliko bi potpisali sporni ugovor domove zdravlja gurnulu u bezizlaznu finansijsku situaciju. Čak i nekoliko onih koji posluju pozitivno ili na nuli. Svi su redom ogorčeni i navode da je to što su naumili ministarstvo i Fond neprihvatljivo. Posljedica bi bile smanjenje plata čak i otpuštanje radnika.

Direktori Domova zdravlja traže razgovore sa ministarstvom i Fondom. Na sastanku direktora iako su pozvani nisu se pojavili ni ministar zdravlja ni direktor Fonda.

Saopštenjem su iz ministarstva saopštili da su otvoreni za saradnju ali je očigledno iz istog saopštenja da im smeta uključenost u čitavu priču Unije sindikata radnika u zdravstvu koja je jedan od najkonkretnijih kritičara stanja u zdravstvu Srpske.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )