FOTO: null

U Bijeljini su u toku radovi na poboljšanju infrastrukture u četiri mjesne zajednice, u okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ koji je zajednički projekat Vlade Švajcarske i Vlade Švedske, a sprovodi ga Razvojni program Ujedinjenih nacij

Ukupna vrijednost projekata iznosi  oko 140.000 konvertibilnih maraka (bez PDV-a), od čega je donacija 102.000 KM, a učešće Grada Bijeljina oko 39.000 KM. 

U projekat je uključeno šest mjesnih zajednica: Janja, Vuk Karadžić, LJeskovac, Ledinci, Suvo Polje i Crnjelovo Donje.

U četiri mjesne zajednice radovi su već počeli, dok je u dvije mjesne zajednice u toku finalizacija projektno-tehničke dokumentacije. Vrijednost pojedinačnih projekata iznosi preko 20.000 KM (bez PDV-a).

- U Mjesnoj zajednici Vuk Karadžić u toku je obnova svlačionica fudbalskog kluba u sklopu projekta„Stadion za sve“ , a u LJeskovcu se renoviraju prostorije MZ realizacijom projekta „Stvaranje adekvatnih uslova za normalno funkcionisanje MZ LJeskovac“.  U Ledincima se gradi pješačka staza u Ulici kralja Dragutina, dok se  Dom kulture u Janji oprema novom muzičkom opremom - navela je šef Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije Ankica Todorović, dodajući da će u Mjesnoj zajednici Suvo Polje uskoro početi realizacija projekta „Pitka voda za sve“ koji podrazumjeva izgradnju subarterskog bunara u dvorištu škole, dok će u Donjem Crnjelovu biti izgrađene tribine na stadionu u sklopu projekta „Poboljšanje kvaliteta života mladih kroz sportske aktivnosti” . 

Grad Bijeljina je jedna od 23 lokalne zajednice u BiH koja je uključena u projekat „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ , baziran na unapređenju kvaliteta života građana kroz osnaživanje lokalnog nivoa vlasti, usluga i infrastrukture na lokalnom nivou, te jačanja demokratske odgovornosti i socijalne uključenosti.

- Uz podršku Gradske uprave sve mjesne zajednice su uspješno aplicirale na javni poziv u septembru 2016. godine i uspjele osigurati realizaciju projekata koje su građani ovih mjesnih zajednica  na javnim forumima izdefinisali kao prioritetne - pojasnila je Todorovićeva.

U periodu od januara do maja 2017. godine uspješno su realizovana dva projekta u saradnji mjesnih zajednica  i NVO sektora sa ciljem uključivanja socijalno isključenih kategorija u društvene tokove .

- Mjesna zajednica Ledinci i Udruženje građana „Nada“  realizovali su projekat podrške djeci sa smetnjama u razvoju, dok je Mjesna zajednica LJeskovac u saradnji sa Udruženjem građanja „Impuls“ realizovala projekat podrške osobama ženskog pola - pojasnila je Todorovićeva.

Ukupna vrijednost ovih projekata iznosi 19.500 KM (bez PDV-a), od čega je donacijom obezbijeđeno 15.000 KM, a učešće Grada Bijeljina je 4.500 KM.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )