FOTO: srpskainfo.com

Košarkaška reprezentacija Srbije pobijedila je Izrael rezltatom 97:76 i na taj način je osigurala plasman na Svjetsko prvenstvo u Kinu ove godine.

Početak je bio kakav se samo može poželjeti, stigli su naši momci do 7:0 i onda kao da su stali. Znatno sporije su igrali do kraja prve dionice, a onda se raspucao Dragan Milosavljević koji je u prvom poluvremenu postigao čak 16 poena. Pogađao je iz svih pozicija i na sve načine, a pratili su ga Miloš Teodosić trojkama i asistencijama, te Vladimir Lučić koji je briljirao i u defanzivnim i ofanzivnim zadacima.

Drugu dionicu su obilježila zakucavanja Nikole Milutinova i Lučića, dok su iza linije za tri poena bili precizni Teodosić, Birčević i Milosavljević i time odveli našu selekciju na “plus 16” (51:35) nakon dvadeset minuta igre.

Napravili su u trećoj dionici naši momci još veću razliku, ali je onda usledila brza reakcija Izraelaca koji su napravili seriju od 9:0. Nije prošlo mnogo, a naši momci su ponovo postavili stvari na svoje mjesto. Zategli su odbranu, a napadom je ponovo sjajno dirigovao Teodosić što je bilo dovoljno da razlika ponovo bude neuhvatljiva za rivale.

U četvrtoj četvrtini se uživalo u sjajnim potezima naših reprezentativaca. Prosto se ne zna ko je bio više raspoložen za igru u poslednjoj, superefikasnoj dionici kada je postalo jasno da ćemo “orlove” gledati u Kini.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Vladimir Lučić sa 22 poena dok je Izrael predvodio Džejk Koen sa 16 koševa

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )