FOTO: null

BIJELJINA - Predstava učenika Poljoprivredne i medicinske škole u Bijeljini pobjednik je ovogodišnjeg festivala srednjoškolskih predstava "Udahni kulturu" koji organizuje Centar za kulturu "Semberija".

Učenici ove škole su i autori teksta za nagrađenu predstavu "Život bez početka", kojom je festival u Bijeljini otvoren 24. aprila. 

Predsjednik žirija LJubica Mlađenović rekla je na današnjoj konferenciji za novinare da su nagrade za najboljeg glumca i glumicu na festivalu osvojili učenici Gimnazije "Filip Višnjić" Đorđe Mirković i Vedrana Todorović, u predstavi "Pola-pola", autora Milene Bogavac. 

Na trećem festivalu "Udahni kulturu" pohvaljene su predstave Srednje stručne škole iz Janje "Sednica nastavničkog veća", autora Dušana Kovačevića, kao i predstava učenika Srednjoškolskog centra "Petar Kočić" iz Zvornika "Mi nismo anđeli", autora i reditelja Cvijete Đurđić. 

Svi učesnici festivala nagrađeni su knjigama, najbolja predstava stekla je pravo na ponovno izvođenje pred publikom u Centru za kulturu, a njeni glumci nagrađeni su i putovanjem na neku od pozorišnih predstava u Beogradu. 

Festival srednjoškolskih predstava "Udahni kulturu" održan je od 24. do 28. aprila u Centru za kulturu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )