FOTO: null

Centralna izborna komisija (CIK) BiH trebalo bi da ove sedmice potvrdi rezultate proteklih lokalnih izbora, čime će biti podignuta rampa za formiranje nove vlasti u gradovima i opštinama u Republici Srpskoj.

Rok za potvrđivanje rezultata izbora ističe sutra, a u CIK-u BiH kažu da će sve biti urađeno onako kako je i planirano.

Na izborima koji su održani 2. oktobra u trci za pozicije u lokalnim parlamentima, ali i čelne funkcije u gradovima i opštinama, učestvovalo je dosta aktuelnih narodnih poslanika i drugih funkcionera koji ne mogu da obavljaju obje funkcije.

- Svi koji su osvojili mandate izjasniće se da li taj mandat prihvataju ili odbijaju, a treba sačekati dok se ne završe sporovi koji su otvoreni nakon objave utvrđenih izbornih rezultata - kazali su u CIK-u BiH.

Pravo glasa na izborima imala su 3,34 miliona građana, a izbori su raspisani za šest gradonačelnika u Srpskoj, osim za grad Istočno Sarajevo gdje gradonačelnika biraju odbornici šest istočnosarajevskih opština. Građani su izabrali i 57 načelnika opština i lokalnih parlamenata.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )