FOTO: null

Jedanaestog dana septembra kandidati Srpske demokratske stranke za novi saziv Skupštine Grada Bijeljina i dužnost Gradonačelnika su se predstavili mještanima Gornjeg Magnojevića i Srednjeg Dragaljevca.

U Gornjem Dragaljevcu gradonačelnik Mićić je istakao da je lokalna uprava u ova dva sela mnogo uradila na izgradnji infrastrukture, ali da to ne bi bilo moguće bez podrške mještana:

-          Razvoj svakog semberskog sela je dio ukupnog razvoja Grada Bijeljina. Cilj nam je da u svakom selu imamo moderne puteve, škole, gradsku vodu... Naše napore da unaprijedimo kvalitet života stanovništva prepoznaju ne samo u regionu, nego i šire. Potvrda odgovornog načina rada su i donacije od 72 miliona konvertibilnih maraka dobijenih od raznih međunarodnih donatorskih organizacija u prethodnih desetak godina. I, što je možda još važnije, mi ne radimo samo pred izbore, nego i u godinama kad nema izbora.  To ne vidi samo onaj ko ne želi da vidi – bio je jasan Mićić.

Odbornik u Skupštini Grada i raniji načelnik Opštine Dragomir LJubojević je, između ostalog, podsjetio na misao vladike Nikolaja da je nestrpljivost grijeh:

-          Upravo takvi su naši politički protivnici, a nestrpljivost često vodi u izdaju i ostale nepromišljene poteze. Narod to vidi i potpuno je jasno da nestrpljivost i izdaja neće dobiti podršku naroda.

Tomica Stojanović, kandidat za odbornika koji obavlja i dužnost načelnika gradskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove  je podsjetio da je u Srednjem Dragaljevcu realizovan niz projekata, od kojih su najznačajniji asfaltiranje više od sedam kilometara puteva, rješavanje pitanja zemljišta i izgradnja zgrade na mjesnom groblju, propusti pored puteva i naglasio da su za to najviše zaslužni predsjednik savjeta mjesne zajednice i kandidatkinja iz ovog sela Sanja Jocić koji su kanalisali inicijative i potrebe mještana prema Gradskoj upravi.

Nosilac kandidatske liste Jovan Gajić je najavio da će agrarna politika podsticaja koju vodi Grad biti nastavljena i u sledećem periodu kako bi se našim poljoprivrednicima omogućilo da opstanu na tržištu, a osvrnuo se i na nezainteresovanost političkih protivnika za poljoprivredu:

-         Na skupštinskim sjednicama nikad nisu diskutovali o poljoprivredi jer ih ne zanima ili se ne razumiju u nju. Mi smo pokrenuli inicijativu da se napravi Agrotržni centar, oni su ga oteli i sad ne mogu ni da ga održavaju! Sad planiraju da ukinu i Agrarni fond. To je jasan pokazatelj šta misle o selu i poljoprivredi - bio je jasan Gajić, dodajući da će problem škole u Srednjem Magnojeviću biti riješen do početka sledeće školske godine.

Dvoje kandidata iz ove regije - Đorđe Gajić i Sanja Jocić su u svojim obraćanjima podsjetili da je ovaj dio Semberije bastion SDS:

-          Da će tako ostati potvrda je i posjećenost našim tribinama, kao i pozitivna atmosfera koja se osjeća iz večeri u veče. Narod će ponovo podržati SDS jer prepoznaje ko je bio uz njega sve ove godine i vjeruje da će tako biti i dalje – izrazio je svoje očekivanje Gajić.

Sanja Jocić je podsjetila da su mještani Srednjeg Dragaljevca uradili mnogo zajedničkih projekata zajedno sa SDS i gradonačelnikom Mićićem:

-          Mi smo snažno selo, a snažni smo jer imamo podršku SDS. LJudi sa sela odlično znaju ko je domaćin i kako domaćin radi, a naš Gradonačelnik je svojim djelima pokazao kako se domaćinski rukovodi Gradom. Drugi ne samo da nisu pokušali da urade za naš kraj koliko SDS i gradonačelnik Mićić, nego, nažalost, ne znaju ni šta je urađeno – bila je jasna Jocićeva.

Na ovim tribinama su se obratili i kandidati Igor Novaković koji je istakao da koalicija okupljena oko Maksimovića želi da Bijeljina liči na lošiji dio Republike Srpske, umjesto da s taj dio Srpske ugleda na Bijeljinu, Anka Todorović istakavši da će domaćini znati da prepoznaju i podrže poruke koje šalje SDS, Mile Pejčić koji je istakao da će poljoprivreda i zapošljavanje biti u fokusu pažnje SDS i Gradske uprave u narednom periodu, a Savka Škorić je naglasila da se ona uključila u politički život s ciljem da podrži ostanak mladih u Republici Srpskoj.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )