FOTO: srpskainfo.com

U organizaciji Srpske pravoslavne crkvene opštine Zvornik, Druge zvorničke parohije i Rafting kluba “Eko Drina” na Zvorničkom jezeru je po deveti put održano plivanje za Časni krst do koga je prvi doplivao Siniša Mišić iz Milića.

Njemu je pripao srebrni krst, dar zlatara ,”Kruna” i “Dimitrić” iz Zvornika.
Mišić kome je ovo četvrti put da pliva za časni krst je istakao da je njegov motiv za učestvovanje želja da bude dio ovog velikog pravoslavnog praznika.

– Ja sam danas bio prvi među jednakima i želja mi je da svake godine bude sve više plivača za časni krst. Želim da pružim podršku svojoj braći u Crnoj Gori i na Kosovu i Metohiji na koje mislimo svakog dana i želimo da istraju u svojoj borbi za naše pravoslavnu zemlju i svetinje – rekao je Mišić.

Sveštenik Rade Tešić istakao je da su sa blagoslovom novokrštenog Hrista obavili deveto plivanje za Časni krst na Zvorničkom jezeru.

– Imali smo  učesnike iz nekoliko gradova. Dugujemo im veliku zahvalnost jer su uzeli učešće u ovoj značajnoj duhovnoj manifestaciji sa željom da sve njih čuva Časni krst. Ovo je potvrda njihove čvrste vjere, odnosno čvrste vjere našega pravoslavnoga naroda – naveo je Tešić.

Na Zvorničkom jezeru ove godine je učestvovalo 36 plivača iz Vlasenice, Milića, Šekovića, Bijeljine, Sokoca i Zvornika. Jedina djevojka među plivačima bila je Milana Mijatović iz Zvornika, dok je najmlađi takmičar bio šesnaestogodišnji Milan Mitrović koji je na dar dobio srebrni krst.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )