FOTO: Nezavisne

Saša Mićin novi je predsjednik Plivačkog saveza Republike Srpske, a novi predsjednik Skupštine Saveza je Goran Raca.

Ovo je odlučeno na današnjoj izbornoj sjednici Skupštine Saveza održanoj u Banjaluci.
 
"Izuzetna mi je čast, ali i odgovornost, što sam imenovan na ovu funkciju. U plivanju sam od rođenja. Više od tri decenije družim se sa djecom i omladinom, sve s ciljem da u njima razvijem ljubav prema plivanju i sportu, da ih naučim kako se stiže do uspjeha i kako se nositi s porazom", rekao je Mićin.
 
Dodao je da mu je uvijek bilo zadovoljstvo kada vidi da su izrasli u dobre i plemenite mladiće i djevojke.
 
Mićin, koji je dugogodišnji sportista, plivački trener, iz porodice za koju se vežu počeci plivanja u gradu na Vrbasu, zaposlen je kao profesor na Fakultetu bezbjednosnih nauka Univerziteta u Banjaluci.
 
Mićin je naglasio da će se na novoj funkciji zalagati za unapređenje plivačkog sporta u RS, ostvarivanje boljih uslova za rad u svim gradovima gdje postoje plivački klubovi.
 
Goran Raca, novi predsjednik Skupštine Plivačkog saveza RS, rekao je da plivanje u RS ima perspektivu.
 
"Raduje me činjenica da će RS, osim Banjaluke, do kraja godine dobiti još jedan savremen zatvoreni bazen u Trebinju. Nadamo se većoj podršci nadležnih institucija i ljubitelja sporta", rekao je Raca, koji je trenutno predsjednik Plivačkog saveza BiH.
 
Za predsjednika Nadzornog odbora PS RS imenovana je Dragana Kovačević, a članovi su Svetislav Lopandić i Luka Pilipović.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )