FOTO: null

Centar za kulturu Bijeljina u saradnji sa Američkom ambasadom, večeras, u velikoj sali Centra za kulturu sa početkom u 20.00 časova, organizuje muzičko-scenski performans The Yellow Bird, međunarodno priznate plesne trupe američkih Indijanaca.

The Yellow Bird je grupa profesionalnih plesača pod rukovodstvom Kena Dankana, člana San Carlos Apache plemena, koju čini više od 15 plesača iz Arikari, Hidatsa i Apači plemena koji svojim nastupom slave jedinstveni duh američkih Indijanaca.

Tradicionalnim plesom, pričom i igrom, oni kroz autentično kulturno iskustvo prenose znanja o značaju životne sredine, očuvanju života u prirodi i različitosti kultura.

U svojoj 25-godišnjoj karijeri "Žute ptice" su putovali i nastupali kao kulturni ambasadori svoje zemlje na brojnim festivalima u Evropi, Sjevernoj i Јužnoj Americi.

2012 godine snimili su spot sa poznatom pop pjevačicom Neli Furtado, i pojavili se na dodjeli Bilbordovih muzičkih nagrada.

Gosti su bili i na popularnom En-Bi-Si večernjem šou sa Džej Lenom, kao i učesnici ceremonije otvaranja ljetnih Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine.

Ovo je im je prva posjeta BiH, u sklopu koje će osim u Bijeljini nastupati i u Sarajevu, Tuzli, Brčkom i Banjaluci.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )