FOTO: null

Za Crvenu zvezdu i Cedevitu sutra (18.45) počinje možda i najvažniji dio sezone - plej-of regionalne ABA lige.

Ulog je veliki, a to je plasman u finale i borba za trofej, koji, po svemu sudeći, vodi u Evroligu naredne sezone. Biće to treći međusobni duel dvije ekipe ove sezone. 

Cedevita je slavila dva puta u regularnom toku ABA lige, dok su zasad odigrali i jedan meč u top 16 fazi Evrolige i "crveno-bijeli" su slavili u Beogradu. Ovo će ujedno biti i repriza finala iz prošle godine, kada se Zvezda okitila prvom titulom u regionalnom takmičenju. Branko Lazić, kapiten Beograđana, istakao je da su svi u timu svjesni koliku važnost za klub nosi ova polufinalna serija.  

"Ako želimo i naredne sezone da budemo deo Evrolige, moramo da dobijemo Cedevitu u polufinalnoj seriji koja sledi. Mnogi kažu da je prva utakmica najvažnija. Slažem se, ali za mene je svaka utakmica kao finale. Idemo dalje", rekao je Lazić, čiji tim je veoma blizu plasman u top 8 elitnog takmičenja. 

S druge strane, ekipa Veljka Mršića se potpuno posvetila pripremi za doigravanje ABA lige jer je veoma daleko od nastavka takmičenja u Evroligi ove sezone. 

"Mislim da ćemo doći spremni da odigramo dobru utakmicu protiv izuzetno dobre momčadi, koja se skoro već plasirala među najboljih osam u Europi i ima izuzetan domaći teren. Pobijedili smo ih u ABA ligi dva puta, a izgubili smo u euroligaškoj utakmici. Ovo sada je sasvim drugačija Zvezda, puno jača. No, mi imamo šanse i idemo pokušati pobijediti prvu utakmicu. Ona momčad koja će biti više momčad na terenu u toj utakmici će donijeti odluku o pobjedniku", izjavio je Mršić za sajt ABA lige. 

Serija se igra na dvije pobjede, a druga utakmica igra se u Zagrebu 22. marta, dok je eventualni treći meč na programu 28. marta.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )