FOTO: pixabay

Viši sud u Podgorici potvrdio je optužnicu koju je Više državno tužilaštvo u Podgorici podiglo optužnici protiv S. B. sa prebivalištem u Podgorici, naselje Vrela ribnička i N. B. sa prebivalištem u Podgorici, da su kao saizvršioci izvršili krivično djelo trgovina ljudima.

Optužnicom se navodi da su neutvrđenog dana u martu 2022. godine u Podgorici, zajedno i po prethodnom dogovoru, zloupotrebom odnosa zavisnosti vrbovali oštećenu maloljetnu B. S., kćerku B. Š., a rođaku B. N., u cilju sklapanja nedozvoljenog braka sa izvjesnim V., koji živi na teritoriji “F”, a koji je brat od tetke okrivljenog B. N.
 
U optužnici se navodi da su brak prethodno tokom ljeta 2021. godine ugovorili sa roditeljima te osobe S. B. i E., tetkom i tečom okrivljenog B. N.

Potom su u cilju sklapanja nedozvoljenog braka, tokom marta 2022. godine, ugovorili vjeridbu oštećene u kući okrivljenog B. Š., kada su iz Francuske u Crnu Goru, po prethodnom dogovoru između okrivljenih B. Š. i B. N. s jedne strane i roditelja V., S. B. i E. s druge strane, trebali da doputuju S. i E. i odvedu maloljetnu oštećenu B. S. u F., protivno njenoj volji.

– Za ugovaranje nedozvoljenog braka je okrivljeni B. Š. trebalo od E. da dobije novac u iznosu od 8.000,00 evra, koji novac je od E. zahtijevao okrivljeni B. N., od kojeg iznosa je po dogovoru okrivljeni B. Š. okrivljenom B. N. trebalo da da za sada neutvrđeni novčani iznos, u čemu su spriječeni, od strane oštećene maloljetne B. S., koja je prijavila navedeni događaj – navodi se u optužnici državne tužiteljke Danke Ivanović Đerić u Višem državnom tužilaštvu, pišu Vijesti.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 1 )