FOTO: null

Gradska organizacija Crvenog krsta u Bijeljini dodijelila je danas plastenike za pet socijalno ugroženih romskih porodica u gradu.

"Ova akcija dio je druge faze projekta Ekonomska podrška i inkluzija Roma u obrazovanje, u okviru koje će biti održana i radionica za pružanja prve pomoći", najavila je koordinator projekta Jelena Matić. 

Prema njenim riječima, glavni kriterijum za donaciju bio je da porodice posjeduju zemljište na kome će postaviti plastenik i da su se ranije bavili poljoprivredom ili uzgajanjem povrća u bašti. 

Porodice koje su dobile plastenik potpisale su izjavu da ga neće otuđiti do naredne godine i da će 20 odsto prinosa iz plastenika dodijeliti drugim romskim porodicama u stanju socijalne potrebe. 

Matićeva je podsjetila da je u prvoj fazi projekta dodijeljeno 150 paketa hrane i higijene za socijalno ugrožene romske porodice, školski pribor za djecu koja se školuju i održana radionica o važnosti obrazovanja Roma. 

Projekat sa 22.000 KM finansira Crveni krst Italije. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )