FOTO: null

U šest srednjih škola u Bijeljini u školskoj 2016/2017. godini planiran je upis 1.100 učenika, potvrđeno je Srni u gradskom Odjeljenju za društvene djelatnosti.

Načelnik ovog odjeljenja Slavko Bašić rekao je da svi svršeni osnovci iz 12 škola u Bijeljini imaju mogućnost da se upišu u neku od srednjih škola. 

Prema njegovim riječima, planirana su 42 odjeljenja za buduće srednjoškolce, od kojih 12 odjeljenja zanatskih zanimanja. 

"Planirano je da u jednom odjeljenju bude 26 učenika u četvorogodišnjim školama, te po 28 u trogodišnjim", rekao je Bašić. 

Kada je riječ o zanimanjima, kaže Bašić, nema posebnih izmjena u odnosu na prošlu godinu. 

"Ove godine tražili smo od Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske da nam odobri otvaranje jednog trogodišnjeg odjeljenja za zanimanje stolar, odnosno drvni prerađivač i dobili smo obećanje da će to biti odobreno", rekao je Bašić. 

On kaže da je Gradska uprava planirala da ove godine dodijeli i nekoliko stipendija svršenim osnovcima, odnosno onima koji upišu trogodišnja ili zanatska zanimanja. 

"Gradu Bijeljina potrebne su i svršene zanatlije, a ne samo adminstrativni radnici", istakao je Bašić. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )