FOTO: InfoBijeljina

Na planinskom prevoju Romanija sinoć je počeo da pada prvi snijeg u ovoj sezoni, ali se ne zadržava na kolovozu, koji je mokar od kiše koja je juče padala.


Prošle godine prvi snijeg na Romaniji pao je 13. oktobra i zadržao se na tlu do jedan centimetar visine, ali nije uticao na odvijanje saobraćaja.
Ranije tokom dana juče pahulje su zabijelile Bjelašnicu, Igman, Vlašić i Vranicu, a sinoć je na Jahorini „otvorena snježna sezona“.
 
 U Republici Srpskoj i FBiH, najavljuju meteorolozi, danas će preovladavati oblačno vrijeme sa kišom, dok je na planinama moguć snijeg.
 
Tokom noći se očekuju padavine na istoku i jugu, a u višim planinama slab snijeg.
 
Za naredna tri dana vremenska prognoza predviđa jutarnje temperature koje će se kretati od 1 do 10 stepeni, a dnevne od 4 do 15 stepeni Celzijusa u prosjeku, dok će na jugu biti nešto toplije
 
U ponedjeljak meteorolozi najavljuju u toku noći kišu na istoku i sjeveroistoku. Ujutru i tokom dana oblačno, sa mjestimičnom kišom. Predveče slaba kiša na sjeveru i centralnim krajevima. Minimalna jutarnja temperatura vazduha biće od četiri do devet, na jugu do 11, na planinama od 1. Najviša dnevna temperatura vazduha biće od sedam do 12, na jugu oko 17, na planinama od dva stepena.
 
U utorak ujutru biće pretežno oblačno i hladno, na jugu vedro, po kotlinama i rječnim dolinama sa uslovima za maglu. Tokom dana biće, pretežno na jugu, promjenljivo oblačno uz kraće sunčane periode. Minimalna jutarnja temperatura vazduha biće od od četiri do devet, na jugu do 11 stepeni, na planinama od 1. Najviša dnevna temperatura vazduha biće od sedam do 12, na jugu do 17, na planinama od tri stepena.
 
U srijedu ujutru biće malo do umjereno oblačno i hladno, na jugu vedro, lokalno će biti uslova za maglu po kotlinama i riječnim dolinama. Na planinama može biti slabog mraza. Tokom dana očekuje nas sunčano vrijeme uz promjenljivu dnevnu oblačnost. Minimalna jutarnja temperatura vazduha od biće od tri do osam, na jugu do 10 stepeni, na planinama od 0. Najviša dnevna temperatura vazduha biće od sedam do 12, na jugu i sjeveru do 15, na planinama od četri stepena.
 
Padavine utiču i na saobraćaj. S obzirom na to da u višim planinskim predjelima povremeno pada slabiji snijeg, kolovoz je mokar i mjestimično klizav, a nadležni vozače savjetuju da voze maksimalno oprezno, drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )