FOTO: InfoBijeljina.com

U Odjeljenju za prostorno uređenje Grada Bijeljina građani mogu da se upoznaju sa nacrtom plana parcelacije za autoput Brčko - Bijeljina - Rača. Izlaganje plana trajaće do kraja sljedeće sedmice, a građani mogu iznijeti primjedbe i sugestije na ovaj dokument.

 Izlaganje plana parcelacije i izvještaja o procjeni uticaja na životnu sredinu autoputa i gasovoda od Vukosavlja preko Brčkog i Bijeljine do Rače privuklo je veliku pažnju građana, pogotovo onih čija su imanja na trasi autoputa. Među njima je i Zdravko Božić iz Velike Obarske.

Pojas eksproprijacije trebalo bi da obuhvati širinu od 50 do 70 metara na cijeloj trasi puta koja iz Obarske dalje prolazi kroz gusto naseljeno područje Batkovića, a zatim kroz atar sela Brodac.Tehnički detalji, među kojima su pristupni putevi i nadvožnjaci kojima će se sela povezivati sa gradom biće razmatrani naknadno prilikom javne rasprave o glavnom projektu.

- Poslije svega ovoga biće organizovana javna rasprava na kojoj će se pojaviti nosioci izrade autoputa i naše resorno ministarstvo, pa smo stoga omogućili tehničku podršku, da svim građanima odgovorimo na pitanja - istakao je Miladin Rakić, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Grada Bijeljina.

Novi auto-put povezaće Brčko i Bijeljinu sa Beogradom. Početak radova na izgradnji dionice auto-puta od Sremske Rače do Kuzmina najavljen je za 8. oktobar.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )