FOTO: null

U Kozarcima kod Prijedora živi Amila Memić, djevojčica poliglota. Muzika je za sada njen hobi i, prije svega, velika ljubav, a moguće i profesija

Neko lijepo slika, neko odlično barata brojevima ili loptom, a trinaestogodišnja Amila Memić iz Kozarca kod Prijedora divno pjeva. Možda to i ne bi bilo ništa neobično da Amila ne umije da zapjeva na - čak 13 svjetskih jezika.

- Kada smo je prvi put čuli, mislili smo da je to nemoguće. Pitali smo se kako je to naučila, jer znamo da je to nekako morala sama da savlada - priča Amilin otac Zijad Memić.

- Nastavnica engleskog se oduševila kako ja pjevam, pa sam onda počela tome više da posvjećujem pažnju - priča Amila. - Onda sam poželjela da otpjevam i neke druge pjesme koje nisu na našem jeziku i tragala sam za tekstovima i muzikom. Tako je to išlo, jedno po jedno i savladala sam bogat repertoar. Slučajno je ispalo da znam da pjevam mnogo pjesama na čak 13 svjetskih jezika.

Njen otac Zijad tvrdi da oni koji su lingvistički stručni, zadivljeni su ispravnošću njenog izgovora s obzirom na to da je ona samouka.

- Pjevam na japanskom, turskom, španskom, engleskom, italijanskom, njemačkom, francuskom, indijskom, ruskom, makedonskom, grčkom, arapskom i na našem jeziku - kaže Amila. - To je počelo tako što sam gledala serije, recimo, tada mi se svidjeo neki jezik i počela sam tako da sve više učim pjesme na tom jeziku...

Učestvovala je na brojnim festivalima i u TV emisijama, a u školi je dio svake priredbe. Podržavaju je drugari i nastavnici, ali prije svega roditelji i rodbina, koji vjeruju u njen talenat.

Kako kaže, muzika je, za sada, njen hobi i, prije svega, velika ljubav. Zbog toga vjeruje da će zvijezde namjestiti da joj to postane i profesija. Do tada, ona će da pjeva - na trinaest jezika.

UČESTVUJE NA FESTIVALIMA

Pjeva, osim na maternjem, i na japanskom, turskom, španskom, engleskom, italijanskom, nemačkom, francuskom, indijskom, ruskom, makedonskom, grčkom, arapskom jeziku.

Učestvovala je na brojnim festivalima i u TV emisijama, a u školi je dio svake priredbe. Podržavaju je drugari i nastavnici, ali prije svega roditelji i rodbina, koji vjeruju u njen talenat.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )