FOTO: InfoBijeljina

Proizvođači cigareta nisu najavili poskupljenja u skorijem periodu, a kada je riječ o akciznoj politici za narednu godinu, ona će biti poznata uskoro, potvrđeno je portalu InfoBijeljina.

Naime, Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH svake godine u oktobru donosi Odluku o posebnoj i minilanoj akcizi na duvan za pušenje i cigarete, koja se primjenjuje od početka naredne godine.

"Za sada u UIO niko od velikih distributera cigareta nije dostavio bilo kakve najave promjena maloprodajnih cijena cigareta. Da li će se išta mijenjati, znaće se tek nakon što Upravni odbor usvoji pomenutu Odluku za 2022. godinu", rečeno je portalu u UIO BiH.



Iz Kabineta predsjedavajućeg Upravnog odbora UIO BiH podsjećaju da se, u skladu sa Zakonom o akcizama u BiH, svake godine do 30. oktobra usklađuju minimalna i posebna akciza na cigarete i duvan na način kako je to zakonskim odredbama propisano. 

"Imajući to u vidu Upravni odbor UIO BiH dostavio je uputstva i potrebne podatke UIO da pripreme odluku za usvajanje. Termin sjednice nije još zakazan zbog obaveza tri ministra, koji su članovi UO UIO, ali napominjemo da se sjednice održavaju jednom mjesečno te će se i ovaj materijal naći na dnevnom redu čim bude dostavljena potrebna dokumentacija", rekli su za portal InfoBijeljina iz Kabineta predsjedavajućeg UO UIO.

 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )