FOTO: null

Splitska policija uhapsila je Stevu Mlađenovića (49) iz okoline Bijeljine zbog sumnje da je namjeravao da izazove požar u šumi Marjan u ovom primorskom gradu.

Po pisanju hrvatskih medija, Mlađenovića su u Park-šumi Marjan, kod crkve Gospe od Betlema, otkrili radnici. Sve se dogodilo 31. jula rano ujutro kada su zaposleni bili na osmatračnici sa koje se pruža pogled na kompleks.

- On je pored crkve posložio drva, ispod njih naslagao nešto suve trave i papira, a od svoje majice i nekakve grane napravio baklju i zapalio. Naši ljudi na osmatračnici su odmah alarmirali vatrogasce koji su vatru brzo ugasili, te pozvali policiju da napiše zapisnik o požaru. Nekih 300 metara dalje opet su ga vidjeli naši radnici kako slaže drva, zaustavili su ga i pozvali policajce koji su ga pretresli i priveli – ispričao je za “Slobodnu Dalmaciju” direktor Javne ustanove Park-šume Marjan Robert Koharević.

U medijima je objavljeno da je osumnjičeni muškarac iz Donje Čađavice kod Bijeljine izgledao zapušteno i da se činilo da nije potpuno priseban, kao i da su ga radnici primjetili i veče ranije kako šeta po Marjanu.

Od mještana Donje Čađavice smo saznali da osoba sa tim imenom i prezimenom ne živi u njihovom mjestu, već u semberskom selu Gradac kod Velike Obarske.

Većina stanovnika ovog sela bila je iznenađena informacijom da je njihov komšija uhapšen u Splitu. Po njihovim riječima, Mlađenović nije imao porodicu i živio je sam, istakli su da jeste “malo čudan”, ali su iznenađeni da je osumnjičen za podmetanje požara.

- Čula sam da je uhapšen u Hrvatskoj. Iskreno, ne znam kako je stigao tamo, jer koliko znam nema nikakvih rođaka u Splitu ili okolini. Ali sad bar znamo gdje je, obzirom da smo mislili da je nestao, jer ga neko vrijeme nismo viđali u selu – rekla nam je jedna od mještanki Gradca koja nije željela da joj objavljujemo ime. Ističu i da ne znaju šta se sa njim dogodilo posle hapšenja, obzirom da se još nije pojavio u selu.

Iz Policijske uprave splitko-dalmatinske juče nam je potvrđeno da su 31. jula u 6.50 časova primili dojavu od strane vatrogasaca koji su ih obavjestili da su u Park-šumi Marjan našli pripremljeno ložište.

- Policijski službenici su odmah upućeni na mjesto događaja i tom prilikom su u blizini navedenog ložišta zatekli stranog državljanina. U saradnji sa Državnim odvjetništvom provedeno je kriminalističko istraživanje nakon kojeg je protiv muškarca, državljanina BiH podnesen prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz člana 18. Zakona o zaštiti od požara i postupanja suprotno odluci o zabrani loženja vatre u periodu od 1. juna do 31. septembra, te zbog prekršaja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira – navedeno je u odgovoru PU splitsko-dalmatinske. Ističu da je državljanin BiH nakon kriminalističke obrade odveden u Prekršajni sudu u Splitu.

Nije poznat bijeljinskoj policiji

Stevo Mlađenović nije poznat bijeljinskoj policiji, a u splitskoj nam je rečeno da ne mogu da nam odgovore na pitanje da li zna od kada se osumnjičeni nalazi u Hrvatskoj “obzirom na zakonska ograničenja iz Zakona o zaštiti ličnih podataka”.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )