FOTO: null

Uspješno su završeni kvalifikacioni turniri "Jelen kup" u Istočnom Sarajevu i Bijeljini.

Pobjedničke ekipe iz ova dva grada dolaze na završni turnir u Banjoj Luci, na polufinale koje će se održati 26.juna, tj finale 27. juna 2015. godine na Trgu Krajine.

Pobjednička ekipa iz istočnog Sarajeva je „Plovitelji“, odnosno „Picerija Despotović“ iz Bijeljine. 

Pored kvalifikacije za Jelen kup, najizdržljiviji su se takmičili u fudbalskim vještinama u HYPO Oktagonu, koji je bio prava atrakcija u oba grada.

Najbolji igrač turnira u  Istočnom Sarajevu bio je Marko Šilj, a u semberskoj ljepotici Danijel Dražić. 

Podsjećamo, projekat „Fudbalski grad 2015“ želi mladima danas u modernom smislu predstaviti tzv “uličnu igru” odnosno činjenicu da sport za većinu mladih ljudi počinje na ulici u igri sa prijateljima iz njihovog neposrednog okruženja. Nastavak je izuzetno uspješnog idejnog projekta iz 2014. „Ulični fudbal 2014“ (sponzorisani naziv: „Jelen street footbal powered by Mtel“).

Takođe, jedan od najvažnijih elemenata ovog projekta je njegov društveno korisni karakter. Na godišnjem nivou ova aktivnost se posebno planira, te zajedno sa pokroviteljima događaja u 2015. godini želimo obnoviti što više dječijih igrališta. U ovom trenutku planirano je da u Banjaluci, Bijeljini i Istočnom Sarajevu budu obnovljena ili popravljena dječija igrališta, te ostanu kao trajan poklon organizatora i pokrovitelja manifestacije stanovnicima grada. 

U sklopu Fudbalskog grada, koji će se održati u Banjoj Luci od 21. do 27. juna biće održan sedmodnevni turnir u uličnom fudbalu, takmičenje timova sastavljenih od očeva i sinova, revijalne utakmice, kao i drugi propratni i zabavno-rekreativni sadržaji.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )