FOTO: InfoBijeljina

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović nekoliko dana prije početka izborne kampanje raspisao je konkurs za zapošljavanje čak 30 pripravnika u Gradsku upravu na određeno vrijeme.

Od tog broja, 18 pripravnika treba da ima visoku stručnu spremu u četvorogodišnjem trajanju i 240 ECTS bodova. Sa njima će biti potpisani ugovori na godinu dana.

Priliku za „državne jasle“ dobiće po troje ekonomista, pravnika i inženjera poljoprivrede, te po jedan inženjer saobraćaja, građevinarstva, mašinstva i elektrotehnike.

Takođe, posla će biti i za diplomiranog ekonomistu za turizam i ugostiteljstvo, profesora fizičke kulture, pripravnika sa završenim prirodno – matematičkim fakultetom te profesora razredne nastave.

Pored njih, na period od šest mjeseci biće zaposleno po dva pripravnika sa završenom ekonomskom i poljoprivrednom školom te gimnazijom.

Mjesta su otvorena i za šest radnika sa završenom tehničkom školom, od kojih će dva biti vatrogasci.

„Pripravnici će sticati radno iskustvo u svom stručnom znanju kroz rad u Gradskoj upravi. Pripravnici vatrogasci će u toku trajanja pripravničkog staža sticati iskustvo u Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici Grada Bijeljina, a radi sticanja uslova za polaganje stručnog ispita“, navodi se u konkursu, prenosi Capital.

Podsjećamo, sličan potez Petrović je povukao i u martu prošle godine, dvije sedmice prije nego što će se održati referendum o njegovom opozivu. On je tada raspisao konkurs za 29 pripravnika.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )