FOTO: null

U petom kolu Premijer lige BiH fudbaleri Radnika su kao gosti savladali ekipu Metalegea sa 2:1 i tako uknjižili prvu prvenstvenu pobedu u novoj sezoni.

Bez obzira na trijumf, Bijeljinci nisu ostavili jak utisak, već se može reći da su srećno došli do tri boda u susretu protiv premijerligaša iz Jajca. Šef stručnog štaba Slavko Petrović ističe da je jedino zadovoljan osvojenim bodovima i dodaje da će u toku ove sedmice biti obavljeni razgovori sa nekim igračima koji su igrali kao na trening utakmici, kako se ne bi ponovile iste greške na narednim susretima.

- Na vreme smo stigli smo do željenog pogotka i imali sve u svojim rukama, međutim domaći tim je stvorio dosta prilika i izjednačio iz jedanaesterca. Na kraju nas je sreća poslužila da stignemo do pobede koja nije nezaslužena, ali nisam zadovoljan igrom svog tima. Stajali smo daleko od domaćih igrača koji su se lako nalazili u šansama čime nikako ne mogu biti zadovoljan. Ukoliko tako budemo igrali protiv Viteza, nemamo čemu da se nadamo. Izgubili smo dosta duela koje nismo smeli gubiti, jer fudbal je muška igra i za baletane nema mesta. Neki moji fudbaleri nisu bili dovoljno agresivni i jaki u duelima, a to morada se promeni ukoliko žele da nose dres Radnika – rekao je Petrović.

U prošloj sezoni odbrana Radnika je bila jedna od najboljih u ligi, međutim u ovom šampionatu samo su u meču protiv Mladosti uspeli sačuvati svoju mrežu.

- Našim protivnicima su u prvih pet kola svirana četiri penala, a uz to su nam isključena dva grača. Izdržali smo sve to i najvažnije je da nas tri boda iz Travnika vraćaju u život. Svestan sam da zbog odlazaka naša zadnja linija trenutno nema potrebnu čvrstinu, a to je posledica neuigranosti. Siguran sam da će odbrana bti čvršća kako vreme bude odmicalo - kaže on.

Junak susreta bio je Demir Peco, koji je centrirao kod prvog gola Radnika, kada je Toni Pezo zatresao sopstvenu mrežu, a u 86. minutu je postigao evrogol za slavlje Bijeljinaca.

- Meč protiv novajlije Metalegea je potvrdio da u ligi nema loši rivala. S druge strane, ova utakmica je pokazala da Radnik može mnogo i verujem da ćemo u nastavku prvenstva beležiti sve bolje rezultate. Cilj je plasman u Ligu za šampiona, a imamo kvaltet da to ostvarimo – optimista je Peco.

Radnik će i u narednom, 6. kolu gostovati, a rival će im biti Vitez, koji je u proteklom kolu kao gost bio uspešniji od Željezničara.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )