FOTO: null

Nakon pet utakmica provedenih na mjestu trenera Željezničara Slavka Petrovića dočekuje susret protiv bivšeg kluba Radnika iz Bijeljine, a onda slijedi sarajevski derbi na Koševu protiv Sarajeva. U razgovoru za naš portal Petrović je sumirao protekli perio

Petrović je zvanično predstavljen 22. augusta, a prvi meč pod njegovim vodstvom Željezničar je odigrao u gostima protiv Čelika kada je upisan remi 1:1 u 7. kolu Premijer lige. Tada je Petrović zbog nedovršene papirologije sjedio na tribinama. Od tada Željezničar je odigrao još četiri meča u kojima je upisao tri pobjede (dvije u ligi i jednu u Kupu BiH) te jedan ligaški remi. Ukupno, u pet utakmica u svim takmičenjima upisane su tri pobjede i dva remija uz gol-razliku 12:3. Navedenu gol-razliku najviše je uljepšala gostujuća pobjeda protiv Brotnja u 1. kolu Kupa BiH kada je bilo 7:0.

Željezničar je trenutno sedmi sa 15 bodova, isto koliko imaju i Sloboda, Mladost Doboj-Kakanj i Krupa koja je četvrta. Prvo mjesto na kojem je Zrinjski udaljeno je osam bodova, a posljednje mjesto koje zauzima Čelik je 10 bodova udaljeno od Željezničara. Petrović sada sa većim optimizmom gleda na situaciju u klubu.


"Ne očekujem zvižduke, trebamo graditi tim za grupnu fazu evropskih takmičenja"

U narednom, 11. kolu Premijer lige Željezničar gostuje Radniku iz Bijeljine, prethodnom klubu Slavka Petrovića s kojim je ovaj stručnjak prošle sezone napravio senzaciju i osvojio Kup BiH što je najveći uspjeh u istoriji kluba. Upitan kakav doček očekuje, Petrović je kazao da ne razmišlja o tome, ali da očekuje korektan doček.

"Ja se ne bavim tim. Ja sam profesionalac i to mi nije interesantno. Sigurno da su u mom vremenu, te dvije godine koje sam ja radio u Bijeljini, postignuti najveći uspjesi u istoriji kluba. Bilo bi tužno da me gledaoci dočekaju sa zvižducima, ali ja mislim da se to sigurno neće desiti, jer mislim da je svima jasno šta je napravljeno u Bijeljini u tom periodu", govori naš sagovornik.

Kada je stigao u klub, Petrović je hrabro poručio da sa Željezničarom želi zaigrati u grupnim fazama evropskih takmičenja. Mišljenja je da mu za takav cilj trebaju dvije godine.

"Stalno postoje kratkoročni planovi koje trebate ispuniti te postoje i dugoročni planovi. Ako Željezničar želi igrati jednu bitnu ulogu u fudbalu u kompletnoj Bosni i Hercegovini, onda mora u kontinuitetu da se razvija i da u suštini pravi ekipu koja može doći do grupne faze. Ja mislim da se za dvije godine može stvoriti ekipa koja bi mogla da se kvalifikuje u grupnu fazu Evropske lige", poručio je Petrović.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )