FOTO: null

Odlazak trenera Slavka Petrovića iz Radnika nije nikakva novost, njegovo najavljivanje odlaska iz redova ,,plavo-bijelih,, datira još od prošlog zimskog roka kada je za njegove usluge bilo zainteresovano Sarajevo.

Petrović je došao u Radnik prije ne pune dvije godine, nakon loših rezultata koje je Radnik imao i smjene trenera Srđana Bajića. Radnik je te polusezone nastavio sa posrtanjem čak i pod dirigenstskom palicom Petrovića, pa je na kraju jesenjeg dijela šampionata završio na pretposlednjoj poziciji. 

Drugom polovinom januara za koju se smatra prekretnicom u FK Radnik, dolaskom Mladena Krstajića na čelo kluba učinjen je veliki pomak. Najprije finansijska konsolidacija, a zatim konsolidacija u svim nivoima funkcionisanja FK Radnik, počevši od radne zajednice pa do ‘’zelenog terena’’. 

Slavko Petrović je dolaskom na čelo predsjednika Mladena Krstajića sa svojom grupom ljudi počeo da diše punim plućima. Neshvatljivo je kako Petrović veliča samo svoj uspjeh, kada za uspjeh cijelog kolektiva FK Radnik, najzaslužniji je njegov predsjednik alfa i omega u semberskom premijeligašu Mladen Krstajić. 

Za Petrovićev uspjeh, možemo slobodno reći najveći u njegovoj karijeri najzaslužniji je upravo predsjednik Krstajić i gradonačelnik Mićo Mićić bez čije pomoći bi izostao projekat ‘’Evropskog Radnika’’. Trenirao je Petrović u dva navrata i Borac iz Čačka, beogradski Rad ali se malo zadržao u pomenutim klubovima. Radnik mu je postao i ‘majka i maćeha’’.

Dojučerašnji klub koji se borio za opstanak došao je u situaciji da se bori za svoje mjesto u Evropi. Osvojen je Kup bh. zatim Kup RS, obezbjeđen je nastup u kvalifikacijama za Ligu Evrope, ali sve to nije samo uspjeh Slavka Petrovića kako on sebe predstavlja, koji preuveličava svoje djelo, a iza kompletnog projekta stoji Mladen Krstajić sa svojim saradnicima, koji su uložili ogromna finansijska sredstva da bi Radnik bio danas to što jeste, pravi sportski brend Semberije, stabilan i respektabilan premijeligaš.

Trener Petrović, vođen Njemačkom disciplinom i kulturom nije bio dostojan nazvati predsjednika Krstajića dan ili dva ranije i saopštiti mu da želi napustiti Radnik, nego je ostavio na cjedilu kompletnu Upravu Radnika, igrače i dio stručnog štaba, kao i sembersku sportsku javnost. Trener sa ovakvim iskustvom i reputacijom koju ima iza sebe, nije sebi smio dozvoliti ovakve propuste. 

Slavku Petroviću sva sreća ovoga svijeta, a Radniku mnogo uspjeha sa novm trenerom Nebojšom Miloševićem.

I.Đ.Stanišić


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )