FOTO: InfoBijeljina

Prvi dio polusezone Košarkaški klub „Radnik“ je priveo kraju, ali uprkos velikoj želji za povratak u Premijer ligu, na prvom mjestu im je trenutno finansijska stabilizacija kluba.

„Mislim da ćemo polusezonu završiti u vrhu tabele. Prvi dio smo dobro odradili i sada nas očekuje druga polusezona. Promijenili smo par igrača i napravili smo novi roster. Dalje kroz takmičenje idemo sa ambicijom da osvojimo prvo mjesto Premijer lige na kraju sezone. To nam naravno nije prioritet, jer nam je trenutno na prvom mjestu finansijska stabilizacija kluba. Prošle dvije godine smo igrali Premijer ligu koja je finansijski iscrpila klub, pa ćemo ovu godinu iskoristiti za stabilizaciju, jer su ipak finansije glavni faktor u sportu“, rekao je za InfoBijeljina Mladen Petrović, predsjednik KK „Radnik“.
 
Kada smo spomenuli uslove za sport u našem gradu, Petrović je istakao da iako je Bijeljina veliki grad i grad sporta, infrastruktura za dvoranske sportove nije zadovoljavajuća i uslovi za sport u Bijeljini su na veoma lošem nivou.
 
„Ovaj grad zaslužuje sportsku dvoranu o kojoj se priča već mnogo godina i ne treba više ni govoriti koliko je ta dvorana potrebna Bijeljini. Svi se snalazimo u školskim dvoranama, ali je mnogo teško pronaći slobodan termin. Kada nemate adekvatne uslove za napredak i prelazak na viši nivo, onda se tu gubi i ambicija. Igrači zahtijevaju dva treninga dnevno kako bi se razvijali u još bolje igrače. Prvenstveno treba razmišljati o infrastrukturi. Trenutno nemamo uslove da igramo u Premijer ligi. Bez dvorane i potrebnih uslova za treninge ne možemo da razvijamo mlade igrače i omogućimo da svi dvoranski sportovi u Bijeljini napreduju. Nadam se da će se ovaj problem riješiti za narednih par godina“, kaže Petrović.
 
On ističe da svi klubovi 90 odsto zavise od gradskog budžeta, pa tako i KK „Radnik“.
 
„Naravno da bi svaki klub volio da ta izdvajanja budu veća. Mislim da svi klubovi imaju neka sredstva na ivici i da igramo niži rang takmičenja, a da bi prešli na viši nivo potrebna su nam i mnogo veća finansijska sredstva. Možda bi nekim javno-privatnim partnerstvom mogli doći do sponzora, ali moram priznati da su velika sredstva koja se izdvajaju za sport iz gradskog budžeta. Međutim, to je nedovoljno za više ciljeve da bi na primjer Bijeljina postala grad premijerligaša kao što je to bilo nekada“, izjavio je Petrović.
 
Ono što želi za KK „Radnik“ jeste osvojeno prvo mjesto u Prvoj ligi Republike Srpske.
 
„Još jednom moram da naglasim veliku žal što smo zbog nedostatka finansija morali da istupimo iz Premijer lige. Imali smo obećanja da ćemo moći da izdržimo, ali to ipak nije bilo moguće. Kao što sam rekao, Bijeljina zaslužuje premijerligaša i trudićemo se da se što prije vratimo u Premijer ligu. Takođe, cilj nam je da „napravimo“ što više domaćih igrača iako prvi put u poslednjih par godina imamo sve selekcije i stavili smo akcenat na mlade igrače. Želimo da u narednom periodu većina igrača budu iz omladinskog pogona Radnika“, kaže Petrović.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )