FOTO: InfoBijeljina

Predsjedik Centralne izborne komisije /CIK/ BiH Branko Petrić izjavio je da je jutros u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu počelo brojanje glasačkih listića iz inostranstva pristiglih u 64.000 glasačkih paketa.

Petrić je na današnjoj sjednici CIK istakao da je brojanju glasova iz inostranstva prethodila detaljna verifikacija pristiglih glasačkih paketa iz inostranstva.

– Brojanje radi 16 timova i očekujemo da ovaj posao bude završen u nekoliko dana – dodao je Petrić.

Prema njegovim riječima, CIK obavlja sve aktivnosti u skladu sa zakonskim rokovima i svojim planom aktivnosti.
– Do ovog trenutka, kompletan materijal sa svih 5.500 glasačkih mjesta dostavljen je u glavno skladište CIK i u Glavnom centru za bojanje su verifikovani rezultati sa tih biračkih mjesta – precizirao je predsjednik Komisije.

On je dodao da su u Glavnom centru za brojanje verifikovani i rezultati glasanja na nepotvrđenim glasačkim listićima i u odsustvu, kao i uz pomoć mobilnih timova.

Petrić očekuje da će CIK za nekoliko dana utvrditi i objaviti rezultate ovogodišnjih opštih dana, nakon čega počinju teći druge procedure.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )