FOTO: null

U centru Sarajeva, kod Begove džamije, u subotu je došlo do napada na petoricu motorista iz Čačka, prilikom čega je jedan od njih teže povrijeđen. Članove Moto kluba „Čoper“, koji su iz Srbije stigli na moto skup koji se održava u Palama, prilikom posjete

Posjeta sarajevkoj Baščaršiji i želja da probaju sarajevske ćevape mogli su skupo koštati motoriste iz Čačka. Umjesto ćevapa, dobili su udarce i psovke. I to, kako tvrde, sve na nacionalnoj osnovi. Kod Begove džamije, 

prvo ih je napao muškarac, kome je očigledno zasmetala majica sa srpskim grbom koju je jedan od napadnutih motorista nosio ispod prsluka.

“Vidio je dvoglavog orla na majici, prišao je i rekao “Došao si ovdje, majku ti j**** četničku, da provociraš, skidaj tu majicu!”. Kada smo vidjeli da je “vrag odnio šalu”, skinuo je majicu, dao i prišla su trojica-četvorica koji su iscjepali majicu. Međutim, to im nije bilo dosta. Visoki plavi muškarac je prvi udario, onda se odjednom pojavilo njih tridesetak.

Počeli su da psuju i govore “Ovdje ste došli da koljete, mi ćemo vas poklati, nećete izaći iz Sarajeva”, nismo znali gdje da bježimo”, kaže napadnuti Čačanin šezdesetjednogodišnji Nebojša.

Nebojša je rekao i da ušao u jednu prodavnicu da sakrije, ali su ga iz nje istjerali.

Iako se ovaj nemili događaj desio na njihovoj teritoriji, policiju Kantona Sarajevo nije mnogo zainteresovao ovaj slučaj, pa su napadnute motoriste prebacili do entitetske granice.

Prema riječima napadnutog Nebojše,na mjesto napada stigla su četiri policajca, a potom još dva koji su počeli da pišu šta se dogodilo.

“Čuo sam ih da razgovaraju preko motorole i da pričaju između sebe da nam daju pratnju, da nas isprate iz Sarajeva i da im je neko rekao da pocjepaju to što su zapisali, te da neće pisati nikakvu prijavu”, kaže Nebojša.

Trojica napadnutih dali su izjavu i prijavili slučaj Policijskoj stanici Pale, četvrti je odmah nakon napada otišao za Čačak, dok se peti napadnuti motorista trenuto nalazi u Bolnici Istočno Sarajevo, sa povredama mekog tkiva glave i nije životno ugrožen.

Napadnuti motoristi su dobili informaciju da je kompletno mjesto napada pokrivreno kamerama, ali i pored toga, prema nezvaničnim informacijama, policija Kantona Sarajevo neće podnijeti izvještaj o ovom incidentu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )