FOTO: null

Petogodišnja Samira Alić, koja je prije 7 dana nestala u šumama podmajevičkog sela Rašljani kod Brčkog, pronađena je živa, ali u teškom stanju, potvrđeno je „Otisku“ sa lica mjesta.

Kako je „Otisku“ nezvanično potvrđeno, djevojčica je pronađena na području opštine Srebrenik i medicinski je zbrinuta na Zdravstvenoj ustavnoci na području Tuzlanskog kantona.

Djevojčica je zbog teške iscrpljenosti prevezena u Klinički bolnički centar u Tuzlu.

-Djevojčica se nalazi u veoma teškom stanju. Spasilac koji ju je pronašao, kada je vidio kako izgledaizgubio je svijest i hitno je prevezen u bolnicu. Djevojčica je takođe, hitno medicinski zbrinuta. Pronađena je 8 kilometara od mjesta gdje joj je pronađen brat. Pronašli smo je u mjestu Lipica kod Srebrenika - kazao je spasilac koji je učestvovao u potrazi za Samirom Alić

Petogodišnja djevojčica i njen 22-godišnji brat, koji je lice sa posebnim potrebama, nestali su u subotu, 18. jula.

Dvadesetdvogodišnji Elvedin Alić pronađen je u srijedu, 22. jula u šumi na području opštine Srebrenik.

Za bratom i sestrom se tragalo intenzivno cijelo vrijeme, a u potrazi su osim spasilaca Crvenog krsta i Civilne zaštite u Brčkom, tragali i pripadnici Gorske službe spašavanja iz Mostara i Travnika, ali i helikopter MUP-a RS-a.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )